Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Utilizatorii din UE vor putea să-şi deconecteze între ele conturile de Instagram şi Facebook

ro

23 Jan, 2024 11:01 6090 Marime text
Foto: PixabayGigantul tehnologic Meta, cu sediul în SUA, a anunţat luni că utilizatorii din Uniunea Europeană vor putea în curând să-şi deconecteze între ele conturile de Instagram şi Facebook, precum şi alte servicii Meta, informează marţi agenţia DPA citată de Agerpres.ro

Acest lucru se va întâmpla în anticiparea noului Digital Markets Act (DMA) al blocului comunitar, care va intra în vigoare în martie. Modificările le vor permite utilizatorilor din UE, Spaţiul Economic European şi Elveţia să folosească multe dintre serviciile Meta fără a avea datele lor partajate între diferite platforme.

De exemplu, utilizatorii vor putea folosi Facebook Messenger ca un serviciu de sine stătător, fără un cont Facebook. Cei care au conectat anterior între ele conturile de Facebook şi Instagram vor avea opţiunea de a le deconecta.

De asemenea, utilizatorii Facebook Marketplace şi Facebook Gaming vor putea accesa aceste servicii fără ca informaţiile de la conturile lor primare de Facebook să fie accesibile. Cu toate acestea, Meta a subliniat că această opţiune ar conduce la o funcţionalitate redusă.

Compania a spus că "în următoarele câteva săptămâni" va începe să trimită notificări către utilizatorii din regiunea unde se aplică legea, oferind opţiunea de deconectare a serviciilor între ele. Aceasta include capacitatea de a împiedica Meta să combine date despre utilizarea Facebook şi Instagram.

DMA se aplică la şase companii tehnologice majore, în principal din Statele Unite, inclusiv Meta. Aceste companii sunt desemnate drept 'gatekeepers'.

În plus faţă de controlarea modului în care gatekeeper-ii pot partaja date între servicii, DMA cuprinde o gamă largă de reglementări ce vizează sporirea competiţiei şi crearea unui nivel de concurenţă pentru companiile care depind de gatekeeper-i pentru a-şi furniza serviciile.

Alte schimbări semnificative aşteptate în UE rezultate din DMA includ realizarea serviciilor de mesagerie precum WhatsApp şi Facebook Messenger interoperabile cu concurenţii şi constrângerea Apple să permită dezvoltatorilor să-şi distribuie aplicaţiile iOS în afara Apple Store.

Agerpres.ro 

citește și: 

Primarul Vergil Chițac vrea să comunice cu constănțenii printr-un canal de Whatsapp
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii