Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanța. „Taxele de pod trebuie suspendate urgent”

ro

02 Mar, 2022 15:43 2334 Marime text
  • USR Constanța solicită Ministerului Transporturilor suspendarea urgentă a taxelor de pod de la Cernavodă - Fetești și Giurgeni-Vadu Oii, pentru a facilita transportul de ajutoare către punctele de frontieră cu Ucraina și al miilor de refugiați care fug din calea războiului.
Suspendarea trebuie să rămână în vigoare până la votarea proiectului legislativ, susținut și de parlamentarii USR, prin care se va elimina definitiv această taxă discriminatorie.  

Banii din aceste taxe nu se duc la întreținerea drumului sau a podului traversat, reprezeromâniintând sume colosale ce zilnic le sunt luate, practic, cu forța tuturor conducătorilor auto care ajung la punctele respective, pentru că nimeni nu are de ales. 

Este o taxă descurajatoare și, cu atât mai mult, extrem de imorală în acest context al războiului din Ucraina.

Stelian Ion, parlamentar din partea USR Constanța și vicepreședinte USR:

În situația actuală, când sute de mii de refugiați fug din calea războiului declanșat de Putin în Ucraina și ajung în România, a le pune o piedică în plus este de neînțeles.

Taxa de pod creează blocaje și presupune costuri suplimentare. Punctul de la Cernavodă – Fetești, de exemplu, este pe traseul refugiaților și este tranzitat, totodată, de mai multe ori pe zi de mașinile cu ajutoare donate de români.

„De ce i-ar taxa pentru că se implică în ajutorarea refugiaților din Ucraina? Este imoral și incorect. De aceea, cerem suspendarea de urgență a taxelor de pod de la Fetești și Vadul Oii, până când va fi dat votul final, în Camera Deputaților, pe proiectul de lege de eliminare a acestora, inițiat de PNL și susținut de USR Constanța.

Taxa este discriminatorie și îi afectează pe locuitorii din Dobrogea”, potrivit USR Constanța. 

Mai multe detalii în ediția de mâine. 

foto: Facebook/ Pod Dunare Giurgeni - Nelu Voicu

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii