Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanța „Prefectura Constanța confirmă că Regulamentul din Hotărârea de Consiliu Local 77 este abuziv și ilegal“

ro

05 Jan, 2022 15:24 1250 Marime text
USR Constanța informează printr-un comunicat de presă că Prefectura Constanța a emis avizul de legalitate, confirmând oficial ceea ce consilierii locali USR Constanța au susținut în momentul în care primarul, Vergil Chițac, prin aparatul din subordine, a inițiat implementarea unor prevederi din 2013 ale Regulamentului pentru îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța.

Mai exact, USR Constanța precizează că „obligarea asociațiilor de proprietari de a se ocupa de amenajarea spațiilor verzi din jurul blocurilor este NELEGALĂ și că notificările pe care Primăria Constanța le-a trimis asociațiilor de proprietari sunt ILEGALE“. 

„Amintim că la începutul lunii iunie 2021, consilierii USR Constanța au convocat o ședință extraordinară de Consiliu Local Municipal în care au depus un amendament la HCL 77 prin care s-a cerut exonerarea asociațiilor de proprietari de la obligații în ceea ce privește întreținerea spațiilor verzi și a amenajării de spații pentru europubele sau containere speciale pentru colectare selectivă a deșeurilor municipale.

Am ascultat nemulțumirile constănțenilor și am vrut să îndreptăm o serie de abuzuri evidente din Regulament, însă consilierii municipali PNL și PSD au votat împotrivă, iar amendamentul nostru nu a trecut. Deși am arătat că HCL 77 conține prevederi și obligații neconforme cu legea, consilierii PSD susțineau că asistă la „un moment ridicol“. 

Ignorarea cu bună știință a legilor, așa cum este prezentat și confirmat în documentul emis de Prefectura Constanța, nu face altceva decât să demonstreze, din nou, că fotoliul de primar al orașului este ocupat de un om obișnuit să dicteze, inflexibil și determinat să ignore în continuare vocile constănțenilor nemulțumiți - care, pe zi ce trece, sunt tot mai mulți!“ - au precizat reprezentanții USR Constanța


USR Constnața mai precizează că, în ciuda rezultatului din ședința extraordinară de anul trecut, au căutat soluții pentru a găsi o formă legală și eficientă prin care să modifice Regulamentul.

„După ce au votat împotriva amendamentului, consilierii PNL s-au așezat cu noi la masa discuțiilor, iar HCL 77, cu noi amendamente, va fi supusă consultării publice.

Considerăm că este necesară existența unui astfel de regulament, însă acesta trebuie să fie conform legii și să permită administrației locale să acționeze în beneficiul cetățenilor, nu să le transmită notificări abuzive prin care îi obligă să facă munca în locul primarului“ - mai precizează reprezentanții USR Constanța. 

Citește și: 

Cine răspunde? În ultima ședință a Consiliului Local, Mirabela Călin, secretarul municipiului Constanța a încălcat Codul Administrativ și Regulamentul de funcționare al CLM

Sursă foto: Facebook/ USR Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii