Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:26 02 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR are în vedere o nouă lege a sportului şi strategie naţională pentru tineri

ro

17 Oct, 2021 21:32 637 Marime text
  • USR propune înfiinţarea unui program naţional de utilitate publică, gestionat de Ministerul Tineretului şi Sportului, pentru finanţarea directă a sportului pentru persoane cu dizabilităţi, precum şi „repornirea relaţiei sport - şcoală".
USR propune, în programul de guvernare, o nouă lege a sportului, programe dedicate sportului pentru persoanele cu dizabilităţi, revitalizarea competiţiilor sportive şcolare, un nou model de sprijinire a activităţii federaţiilor sportive naţionale, precum şi o nouă Strategie naţională pentru tineri.

„Ne propunem să creştem rata de practicare şi de implicare a românilor în sport. În prezent, nu avem o comunitate sportivă suficient de bine conectată la agenda de zi cu zi a cetăţeanului, iar asta face ca potenţialul sportului de a face bine şi în România să rămână neatins", se arată în document.


USR precizează că este necesară o nouă lege a sportului, care vizează transformarea autorităţilor publice, inclusiv locale, „din furnizor direct de servicii şi activităţi sportive în susţinător al sportului asociativ" şi „o proporţie echilibrată de finanţare între susţinerea sportului amator şi cel profesionist".

Înființarea unui program naţional de utilitate publică este pe listă. Va fi gestionat de Ministerul Tineretului şi Sportului, pentru finanţarea directă a sportului pentru persoane cu dizabilităţi, precum şi „repornirea relaţiei sport - şcoală".

„Ne propunem implicarea MTS în creşterea amplorii sistemului competiţional sportiv şcolar, vizând finanţarea adecvată a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, Olimpiada Gimnaziilor, dar şi înfiinţarea de competiţii dedicate copiilor nelegitimaţi la structuri sportive", se menţionează în programul de guvernare.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii