Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ursula von der Leyen a retras măsura care a condus la protestele fermierilor

ro

06 Feb, 2024 11:33 588 Marime text
  • Comisia Europeană propunea reducerea cu 50 % a utilizării pesticidelor chimice și a riscului aferent acestora până în 2030. 

Comisia Europeană propunea reducerea cu 50 % a utilizării pesticidelor chimice și a riscului aferent acestora până în 2030. Această măsură a inflamat fermierii din întreaga Europă și a fost unul dintre motivele protestelor de amploare din mai multe țări, potrivit Știri pe Surse.

Ursula von der Leyen dă puternic înapoi și a anunțat, în plenul Parlamentului European, că va renunța la această măsură.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan arată faptul că această propunere a fost retrasă ca urmare a semnalelor primite din partea fermierilor.

„Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, tocmai a anunțat în plenul Parlamentului european că retrage propunerea controversată privind reducerea nejustificată a consumului de pesticide în Europa.

Noi, europarlamentarii PNL și întreg Grupul PPE, am fost întotdeauna împotriva propunerii care ar fi afectat fermierii.

Susținem agricultura sustenabilă și protejarea mediului. Dar aceste obiective trebuie îndeplinite împreună cu fermierii, nu împotriva lor.

Uniunea Europeană dovedește că ascultă îngrijorările fermierilor și oferă soluții pentru sectorul agricol”, arată Siegfried Mureșan.


Ce însemna reducerea utilizării pesticidelor

Conform propunerii de act legislativ privind refacerea naturii, care completează legislația existentă, fiecărui stat membru i se vor aplica obiective obligatorii din punct de vedere juridic pentru refacerea naturii în diferite ecosisteme. Obiectivul este ca prin măsurile de refacere a naturii să fie vizate cel puțin 20 % din zonele terestre și maritime ale UE până în 2030 și, ca până în 2050 aceste măsuri să fie eventual extinse la toate ecosistemele care trebuie refăcute, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Comisia trimite cereri de informații către 17 platforme și motoare de căutare online foarte mari, în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii