Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Oficial de la Parchet Bărbați identificați după ce ar fi sustras unelte electrice , dintr-un imobil din Cumpăna

ro

09 Feb, 2021 12:12 1439 Marime text


  • Unelte electrice în valoare de 15.000 de lei, sustrase dintr-un imobil din Cumpăna.
Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Constanța au identificat doi bărbați, de 19, respectiv 38 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

Astfel, la data de 8 februarie a.c., polițiștii au fost sesizați, de către un bărbat, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns în imobilul său, aflat în construcțieîn localitatea Cumpăna, iar din interior ar fi sustras mai multe unelte electrice, prejuidicul fiind de aproximativ 15.000 de lei.

În urma cercetărilor, polițiștii au identificat bunurile sustrase din imobilul persoanei vătămate, prejudiciul fiind recuperat în totalitate. În cauză se continuăcercetărilesub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

UPDATE. Oficial de la Parchet.

La data de 10.02.2021, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a luat măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 zile, faţă de inculpatul A.V., în vârstă de 38 ani, fără antecedente penale, şi faţă de inculpatul D.Ş.V., în vârstă de 19 ani, fără antecedente penale, ambii cercetaţi pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, prev. de art. 228 al. 1 - 229 al. 1 lit. b şi d şi al. 2 lit. b Cod penal.

În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanelor anchetate se rețin următoarele:

În data de 06.02.2021, după lăsarea întunericului, prin forţarea uşii de acces a imobilului situat în localitatea Cumpăna, strada M., jud. Constanţa, A.V. şi D.Ş.V. au sustras din imobil mai multe scule electrice, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în valoare de aproximativ 15.000 lei.

Cercetările vor fi efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Postului de Poliţie Cumpăna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de cei doi inculpaţi.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii