Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Motivul incredibil pentru care un tânăr cu arsuri pe 70% din corp nu a putut fi transferat în străinătate

ro

05 Jan, 2020 16:30 1545 Marime text
Situație critică pentru un tânăr de 20 de ani cu arsuri grave pe 70% din suprafața corpului, scrie digi24.ro. 

Bărbatul așteaptă de două zile să fie transferat în străinătate pentru a fi salvat, însă procedurile s-au blocat deocamdată în hârtii.

Un spital din Belgia a acceptat să-l primească, însă un document medical tradus incorect îl ține blocat la Spitalul Universitar din Capitală.

Tânărul a suferit arsuri grave şi politraumatisme după ce s-a electrocutat.

Iniţila, transferul său la un spital din Belgia a fost refuzat întrucât în documentele traduse din română în engleză starea lui de sănătate era prezentată ca fiind şi mai gravă.

Documentele medicale vor fi refăcute şi retrimise la clinica din Belgia.

Nelu Tătar, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat la Digi24 că medicii de la centrul de arşi din Bruxelles încă analizezaă cazul.

„Aseară am avizat transferul în străinătate. Discuțiile sunt cu centrul de arși din Bruxelles, care fiind un caz de politraumă, încă analizează acceptul.

Suntem în discuții și cu AKH din Viena. Acceptul nostru pentru transferul în străinătate este dat. Mai rămâne se obținem acceputul uneia dintre cele două clinici”, a spus secretarul de stat.

UPDATE

Pacientul va fi transferat, luni dimineața, la Spitalul AKH din Viena. Va fi dus în Austria cu un avion militar și va fi însoțit de o echipă SMURD din Capitală, a spus, pentru Mediafax, șeful DSU, Raed Arafat.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii