Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. O persoană a decedat Alertă în localitatea Castelu, județul Constanța. Două persoane surprinse de un mal de pământ (VIDEO)

ro

29 Jul, 2022 18:17 5414 Marime text
Operațiune de salvare. Foto: ISU DobrogeaPompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați să intervină în această seară în localitatea Castelu, județul Constanța. 

Potrivit ISU Dobrogea o persoană a fost prinsă sub un mal de pământ. 

Intervenția are loc pe strada Sălciilor din Castelu. 

UPDATE: 

Misiune contracronometru de salvare a două persoane surprinse de un mal de pământ, în localitatea Castelu. 

La fața locului, în condiții extreme, pompierii salvatori intervin cu 1 autospeciala de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de descarcerare, 1 ambulanță SMURD, 1 ambulanță de terapie intensivă mobilă și 1 container multirisc.

Una dintre victime este acoperită în totalitate de pământ, însă ceea de-a doua  este conștientă și cooperantă. Echipajele de la fata locului țin permanent legatura cu acesta și îi administrează oxigen. 

UPDATE: 2

Una dintre ele este conștientă, cooperantă, are mască de oxigen. A doua persoană este inconștientă.

Potrivit ISU Dobrogea intervenția este una dificilă din cauza malului de pământ. Acesta a fost asigurat de către pompieri și se lucrează pentru extragerea persoanelor. 

UPDATE: 3

Din păcate, una dintre victime a fost declarata decedată de către medicul de pe ambulanța SMURD C. 

„Încă se lucrează pentru extragerea celei de-a doua victime. Starea ei este aceeași, conștientă, cooperanta, are administrat oxigen. Se lucrează la extragerea ei“ - au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

UPDATE 4

Victima constienta este dezgropată până la brau, a baut apă, cooperanta in continuare. Urmeaza extragerea lui. Se mai sapa pe langa pentru a fi eliberat cat mai mult.

UPDATE 5

Din nefericire, victima decedată, în vârstă de 32 de ani,  avea grijă de doi copile minore, fiind divorțat de mama acestora. Persoana salvată are 36 de ani și este tatăl a cinci copii. 

UPDATE 6


La ora 21:07, a fost scoasă victima conștientă si preluata de echipajul SMURD C si transportat la Spitalul Județean Constanța. La ora 21:30 a fost extrasă victima decedată.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a județului Constanța a fost anunțat prin apelul de urgență 112, în jurul orei 17.30 că două persoane au fost prinse sub un mal de pământ, în localitatea Castelu. La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de descarcerare, iar în sprijin a fost trimis și un container multirisc. Colegii care au ajuns la fața locului, au stabilit ca primă măsură consolidarea maldărului de pământ, atât pentru protecția persoanei care s-a stabilit că este în viață, cât și pentru protecția personalului care intervine la fața locului. După aproximativ patru ore, persoana în viață a fost extrasă și transportată la spital cu o ambulanță tip C. În acest moment, operațiunile au fost mutate la ceea de-a doua persoană care a fost declarată decedată, din prima evaluare a medicului, urmând să se efectueze aceeași manevră de consolidare a malului de pământ și de extragere a persoanei. A fost o intervenție destul de dificilă pentru că pământul a fost de diverse forme, era și moale și tare”, a declarat Lt. Col. Mihai Georgescu, prim adjunct al inspectorului șef al ISU Dobrogea.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii