Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța organizează o lansare de carte și sesiune de autografe - Dorian Galbinski

ro

13 Nov, 2023 14:44 699 Marime text
Sursă foto: UOC
  • Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP), din cadrul Universității Ovidius din Constanța, organizează miercuri, 15 noiembrie 2023, lansarea cărții semnate de Dorian Galbinski, Viața trece ca un glonț. Memoriile unui reporter BBC, Editura Humanitas, 2021.
     
Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP), din cadrul Universității Ovidius din Constanța, organizează miercuri, 15 noiembrie 2023, lansarea cărții semnate de Dorian Galbinski, Viața trece ca un glonț. Memoriile unui reporter BBC, Editura Humanitas, 2021, transmite un comunicat de presă din partea UOC.

Evenimentul va avea loc în Sala Senatului, Campus Corp A (Aleea Universității nr. 1), începând cu ora 12.00. Alături de autor, vor lua cuvântul conf. univ. dr. Daniel Citirigă - Facultatea de Istorie și Științe Politice, lect. univ. dr. Ada Codău - Specializarea Jurnalism, Facultatea de Litere și prof. univ. dr. Florin Anghel  - Facultatea de Istorie și Științe Politice.

***

Dorian Galbinski este originar din Constanța, a emigrat în Israel în 1965, iar apoi, din 1970 a început o carieră impresionantă ca jurnalist, la celebrul post de radio BBC, unde avea să devină cel mai longeviv membru al redacției în limba română. Volumul de memorii amintit mai sus se poate citi din mai multe unghiuri. În primul rând ca un document, autorul fiind martorul unor evenimente cheie pentru istoria secolului al XX-lea, cum ar fi prima parte a regimului comunist, la Constanța, Războiul de șase zile, din 1967 și războiul de Yom Kipur în Israel, căderea comunismului și anii de tranziție în România post-decembristă, de pe teren, ca jurnalist.

Apoi, rolul său în perioada de la BBC este unul de martor al unor întâlniri la cel mai înalt nivel, fiind, pe rând, translator pentru familia regală britanică și pentru diverse guverne britanice, cu ocazia unor vizite precum cea a lui Nicolae Ceaușescu sau a altor oameni politici români din perioada comunistă. Nu în ultimul rând, Dorian Galbinski se dovedește un scriitor desăvârșit, care știe să-și fascineze cititorii, prin erudiție, umor și emoție. Scenele cu prietenii din copilărie, trăite pe străzile Constanței sau pe malul mării, cele din familie, în diverse țări, cele din redacția BBC, toate fac ca volumul Viața trece ca un glonț. Memoriile unui reporter BBC să devină unul de referință, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Știri Constanța: Workshop despre energia regenerabilă și eficiența energetică, la Universitatea Ovidius din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii