Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța inaugurează centrul de date „Ovidius Cyber Cloud”

ro

09 Nov, 2023 10:03 741 Marime text
Sursa foto: UOC




 
  • Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează joi, 9 noiembrie 2023, seminarul cu tema „Centre de date și sisteme Cloud pentru activități de Cercetare Științifică și Educație”.

Evenimentul va avea loc în Sala Google din campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1), începând cu ora 13.00.
Manifestarea va marca inaugurarea infrastructurii de date „Ovidius Cyber Cloud” ce va permite derularea de activități de cercetare științifică în domeniul modelării multiscalare a proceselor complexe de curgere, a aplicațiilor de modelare, analiză și optimizare a traficului în aglomerări urbane și a aplicațiilor de telemedicină dedicate zonelor costiere.

Seminarul se încadrează în programul de activități din proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de calcul numeric a Universității Ovidius din Constanța, pentru modelare numerică, simulare și procesare de structuri masive de date prin realizarea unui Centru de Date de tip Cloud – acronim OCC”, Cod SMIS 124984, contract nr. 252/ 29.05.2020, Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară: 1- Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare (CDI) în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor.

„Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea capacității de cercetare a Institutului pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie (INSAE), respectiv, a Universității Ovidius din Constanța în vederea ridicării nivelului de competitivitate științifică pe plan internațional prin crearea unui Centru de Date mobil și a unei infrastructuri Cloud de înaltă performanță în vederea integrării în structuri internaționale de tip Cloud și infrastructuri masive de date”, precizează prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, directorul proiectului și director al INSAE.


Valoarea totală a proiectului este de 5,017,979.16 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 4,997,979.16 lei. Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate, menționează UOC.

Citește și
Patru personalități în domeniile matematicii și ingineriei vor primi titlul de Professor Honoris Causa al Universității Ovidius din Constanța (FOTO)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii