Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:53 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius” din Constanţa, implicată în organizarea unui turneu internațional de darts, pentru persoanele cu nevoi speciale

ro

08 Oct, 2021 14:35 976 Marime text
  • Echipa proiectului din partea universității va stabili lista participanţilor la finala de la Ankara.
Universitatea „Ovidius” din Constanța a organizat în cursul săptămânii trecute un turneu sportiv dedicat persoanelor cu nevoie speciale. Evenimentul va fi organizat la nivel internațional în luna noiembrie a acestui an. 

Ce spune Universitatea „Ovidius” din Constanța

Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) a participat, în perioada 5 – 6 octombrie 2021 la o nouă întâlnire transnaţională organizată în cadrul proiectului Sitting Darts, 622630-EPP-1-2020-1-TR-SPO-SSCP, în valoare de 47.425 EUR prin Programul Erasmus Plus, informează prof. univ. dr. Carmen Ene-Voiculescu, managerul proiectului.

Potrivit sursei citate, în cadrul reuniunii desfăşurată la Belgrad, Republica Serbia, s-au pus bazele turneului sportiv final dedicat persoanelor cu nevoi speciale, ce va fi organizat la nivel internațional, în luna noiembrie a.c., în Turcia, la Ankara, în cadrul proiectului Sitting Darts.

„Organizațiile implicate în proiect au prezentat stadiul antrenamentelor și al turneelor locale, precum și activitățile de diseminare desfășurate în fiecare țară participantă.

Totodată, au fost stabilite detalii cu privire la organizarea turneului final la care vor participa câte patru sportivi din cadrul fiecărei organizații, doi dintre ei fiind cu nevoi speciale.

În ziua a doua a întâlnirii transnaționale, membrii delegațiilor au participat la un joc școală de darts, fiind puși în situația de a arunca săgețile către țintă de pe un scaun, păstrând, într-o anumită proporție, ideea proiectului”, a declarat prof. univ. dr. Carmen Ene-Voiculescu.


Echipa proiectului din partea UOC va organiza, în perioada următoare, turneul local, în urma căruia se va stabili lista participanţilor la finala de la Ankara, în ultimele luni, tinerii înscriși în proiect parcurgând antrenamentele sub coordonarea specialiștilor din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS).

Proiectul Sitting Darts, implementat în perioada 01.01.2021-31.12.2021, în cadrul unui consorţiu din care fac parte Universitatea Ovidius din Constanţa (România), Association of Sports for All of Serbia și Bosnian Representative Association for Valuable Opportunities - BRAVO (Bosnia şi Herţegovina), al cărui lider este Turkish Bocce Bowling and Darts Federation - TBBDF (Turcia), vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități motorii care au mai puține oportunități de a se manifesta în plan social fiind private de puterea vindecătoare a sportului.
         
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii