Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Constanța Unu protestează! „Am fost pur și simplu executați”

ro

26 Apr, 2022 09:19 2602 Marime text


Artiștii constănțeni vor organiza mâine, 27 aprilie, un protest, la sediul atelierelor de creație, ca urmare a proiectului de hotărâre de Consiliu Local prin care Uniunea Artiștilor Plastici din România - filiala Constanța vor pierde atelierele de creație pe care le dețin în municipiu.

Detalii despre situație puteți citi la următorul link:

Ce interese are primarul Chițac să ceară revocarea dreptului de folosință pentru atelierele artiștilor plastici din filiala 1 Constanța? (DOCUMENTE + GALERIE FOTO)

„Vă anunțăm cu regret că artiștii plastici din Constanța vor fi aruncați în stradă de Primaria Municipiului Constanța. Mai exact, dupa 50 de ani de activitate, atelierele de creație ale Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Constanța Unu, construite în anii '70. din fonduriile exclusive ale Uniunii, vor fi luate abuziv de Primărie.

Se pare că cineva a pus ochii pe atelierele noastre, care se află în zone cu un imens potențial imobiliar. Am fost pur și simplu executați. Din februarie până în martie, într-o singură lună, am primit trei controale ale Poliției Locale si fără să ni se aducă nimic la cunostință, fără să fim somați, ne-am trezit ca în mai puțin de o lună s-a elaborat un proiect de hotărâre, peste noapte, care ne va lăsa fără atelierele noastre. Este ciudată rapiditatea cu care Primăria a acționat în acest caz.

Ca urmare, Uniunea Artiștilor Plastici din România - filiala Constanța Unu, organizează miercuri, 27 aprilie, începănd cu ora 14:00, o conferință de presă la sediul atelierelor de creație, din bulevardul Mamaia, nr. 302. Tot la acea dată vom organiza un "PROTEST AL DISPERĂRII"!”, este comunicatul remis de UAP Constanța Unu.

UPDATE

În cursul zilei de astăzi, 26 aprilie 2022, Primăria Constanța a remis un comunicat de presă cu privire la situația imobilelor folosite de UAP - filiala Constanța. Comunicatul poate fi citit la următorul link:

Cum răspunde Primăria Constanța la situația imobilelor folosite de către Uniunea Artiștilor Plastici din România - filiala Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii