Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:37 27 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional

ro

29 Jul, 2021 09:24 575 Marime text
  • Deconectarea automată a Unității 2 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând și răspunzând conform proiectului în astfel de situații. 

SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National în seara zilei de 28 iulie 2021, ca urmare a unui tranzient în sistemul energetic care a afectat partea clasică, fără a fi afectate funcțiile de securitate nucleară ale unității. 

Potriuvit unui comunicat al SNN Nuclearelectrica SA, deconectarea automată a Unității 2 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând și răspunzând conform proiectului în astfel de situații. 

„Deconectarea automata a Unității 2 precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător.

SN Nuclearelectrica SĂ vă reveni cu un comunicat de presa la momentul reconectarii Unității 2 la SEN“ - au mai precizat reprezentanţii SNN Nuclearelectrica SA. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii