Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:33 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unitatea 1 a CNE Cernavodă, oprită controlat pentru lucrări de reparație

ro

12 Jan, 2021 19:57 1337 Marime text
  • Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită controlat pentru realizarea unor lucrări de remediere la circuitul tehnologic clasic al Unității 1.
 
SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită în mod controlat, în noaptea de vineri spre sambata (15-16 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrari de reparatie ca urmare a aparitiei unei defectiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unitatii 1. Manevrele de reducere a puterii vor incepe pe data de 16.01.2021, ora 0:00.
 

Oprirea controlata a Unitatii 1 CNE Cernavoda se realizeaza conform procedurilor aplicabile in astfel de situatii si este necesara pentru a permite personalului CNE Cernavoda realizarea lucrarilor de reparatie in conditii de siguranta, dat fiind faptul ca fluidul de lucru (apa demineralizata) este la temperatura si presiune ridicate.

 
Defecțiunea aparută la circuitul tehnologic clasic al Unității 1 și lucrările de remediere aferente nu au impact advers asupra securitatii nucleare, mediului, personalului sau populației.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii