Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unele unitati scolare din Mangalia, dotate cu 20 de masti impotriva gripei porcine

ro

06 Nov, 2009 02:00 2364 Marime text
mariana_petre_buhaiev_si_tusi.jpgCentrul Cultural din Mangalia a găzduit, ieri, o întâlnire a autorităţilor locale şi judeţene cu cadre didactice din localitate. Au participat la discuţiile pe marginea noului virus gripal AH1N1 dr. Mariana Petre, directorul DSP Mangalia, inspectorul Şcolar General din cadrul ISJ Constanţa, Elena Buhaiev, şi primarul oraşului, Mihai Claudiu Tusac.

Şeful DSP Mangalia, Mariana Petre, a declarat cu această ocazie că toate unităţile şcolare din localitate ar trebui să fie pregătite cu materiale dezinfectante şi măşti de unică folosinţă, dar şi cu măsuri concrete de izolare imediată a cazurilor de gripă ce vor apărea aici: „În fiecare unitate şcolară au fost luate toate măsurile pentru limitarea maximă a pericolului contaminării elevilor. Fiecare unitate are un comitet «de gripă», format din director şi profesori, care vor gestiona toate suspiciunile de îmbolnăvire. Au fost solicitate încă de la începutul anului şcolar toate numerele de telefon ale părinţilor şi medicilor de familie, iar şcolile ar trebui să aibă deja în dotare minimum 200 de măşti de unică folosinţă. Totodată, există câte un cabinet-izolator în fiecare şcoală, unde orice elev suspect de gripă va fi ţinut până la sosirea cadrelor medicale", a declarat dr. Mariana Petre.

mariana_petre.jpgInspectorul Şcolar General, Elena Buhaiev, a afirmat că, începând de miercuri, la nivelul ISJ Constanţa funcţionează un comandament format din inspectori, care va posta zilnic toate informaţiile cu privire la gripa nouă. Elena Buhaiev a rugat cadrele didactice să afişeze măsurile primite de la Prefectura Constanţa care urmăresc evitarea apariţiei bolii.

La nivelul oraşului există însă şi mai multe probleme, în rândul unităţilor şcolare, referitoare la gestionarea gripei porcine. Primarul urbei a declarat că este necesară amplasarea mai multor dozatoare cu dezinfectant în zonele publice aglomerate şi că sunt necesare măsuri sporite nu doar în şcoli, ci şi în unităţile ce aparţin de Serviciul Social, cum ar fi Căminul de Bătrâni sau Cantina Socială. Totodată, edilul local a mai spus că în şcoli numărul măştilor de unică folosinţă este mult prea mic, unele dintre acestea având numai... 20 de astfel de obiecte.

Dr. Mariana Petre a mai făcut observaţia că, la Mangalia, nu există niciun medic în şcoli sau licee, iar numărul asistentelor care supraveghează sănătatea copiilor în această perioadă este de una la trei unităţi şcolare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii