Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:49 28 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde se află cele patru centre de carantină, din județul Constanța, împotriva răspândirii coronavirusului

ro

14 Feb, 2020 09:19 3678 Marime text
Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Constanța, Loti Popescu, a declarat pentru ZIUA de Constanța că cele patru centre de carantină împotriva coronavirusului sunt funcționale.

„Există patru astfel de centre în județ - la Constanța, la Ostrov, la Mihail Kogălniceanu și la Mangalia”, a spus Loti Popescu. De asemenea, aceste patru centre sunt funcționale. De asemenea, centrele sunt secrete printr-o directivă națională, conform metodologiei.

De menționat este că în aceste centre nu vor fi duse persoane care prezintă simptome ale temutului virus Covid19. Persoanele care prezintă simptome și se află în centrele de carantină vor fi mutate la centrele special amenajate din spitale.

De la startul epidemiei, la Constanța, au fost izolați la domiciliu un număr de 64 de persoane, dintre care patru au ieșit primii de sub monitorizare, fiind vorba de cei patru membrii ai Filarmonicii care au concertat în China, urmate de alte două serii de 17, respectiv 12 persoane care au ieșit de sub monitorizare. „În prezent, sunt monitorizați 31 de oameni la domiciliu”, a mai punctat Loti Popescu. Astăzi ar urma să mai iasă de sub monitorizare o nouă serie, după expirarea celor 14 zile de carantină. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale Covid19.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Silvia 01 Mar, 2020 18:31 LA Ostrov ,cum să existe centru pt carantină când nu există MEDIC DE FAMILIE ,am văzut mereu sfaturi medicale " apelați la medicul de familie " CARE DOMNILOR ?
  • Cetatean Ostrov 14 Feb, 2020 10:33 Dragilor domni ziaristi, la Ostrov nu are cum sa functioneze acest centru de carantina. Noi nu avem medic in sat de jumatate de an, ne tratam dupa ureche, nu are cine sa ne dea o reteta compensata, o trimitere la spital, avem copii mici,batrani, bolnavi cronici ramasi fara medicamente. Mai bine ati scrie despre asta, poate ne ajutati si pe noi, poate ne aude cineva si ne trimite un medic.