Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde merită să zbori din Cluj-Napoca?

ro

01 Jun, 2022 13:36 1500 Marime text

Cluj-Napoca este un oraș fermecător situat în inima Transilvaniei, România. Dacă sunteți în căutarea unui city break european plin de istorie și cultură, Cluj-Napoca merită cu siguranță luat în considerare. Iar dacă doriți să vă aventurați mai departe, există o multitudine de destinații interesante către care se poate zbura din Cluj-Napoca și care, cu certitudine, merită explorate. În acest articol vom afla câteva detalii despre Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj și istoria acestuia, dar și despre zborurile către unele dintre cele mai populare destinații, care se pot efectua de aici.

Ce trebuie să știi despre aeroportul din Cluj-Napoca?

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj este un aeroport ce deservește Cluj-Napoca, unul dintre cele mai mari și mai cunoscute orașe din România. Cunoscut inițial sub denumirea de Aeroportul Someșeni, datorită amplasării sale la 9 kilometri est de centrul orașului, în zona Someșeni, aeroportul a fost redenumit ulterior în onoarea revoluționarului român Avram Iancu. 

Aeroportul Cluj este al doilea cel mai aglomerat aeroport din România, în ceea ce privește traficul de pasageri, după Aeroportul Henri Coandă București – descoperiți aici cele mai bune oferte de bilete de avion pentru zboruri din București: https://www.esky.ro/bilete-de-avion/ci/buh/0/0/bucuresti. Situat pe ruta europeană E576, în apropierea autostrăzii A3, este cel mai important aeroport din regiunea istorică a Transilvaniei. 
Aeroportul Avram Iancu Cluj a fost fondat la 1 aprilie 1932, de către Ministerul Industriei și Comerțului din România. Pentru primele operațiuni desfășurate aici s-a folosit aerodromul militar Someșeni, înființat de Serviciul național de navigație aeriană – SNNA, în anul 1928. În 1933, Aeroportul Cluj a fost declarat aeroport internațional de către Guvernul României.

Care sunt cele mai populare companii aeriene ce operează pe aeroportul din Cluj?

Aeroportul Internațional Cluj-Napoca (CLJ) este al doilea cel mai mare aeroport din România și servește drept hub pentru transportatorul aerian național - TAROM. Aeroportul oferă, de asemenea, o bază pentru mai multe companii aeriene low-cost, inclusiv Wizz Air și Ryanair. CLJ oferă zboruri directe către o serie de orașe europene majore, printre care se numără Londra, Paris, Frankfurt și München. În plus, aeroportul pune la dispoziția pasagerilor o gamă largă de destinații interne și regionale. Iată câteva dintre cele mai populare companiile aeriene ce operează pe aeroportul din Cluj:
  • Lufthansa
  • Turkish Airlines
  • LOT Polish Airlines
  • TAROM
  • BlueAir
  • KLM
  • Air France
  • Aegean

Care sunt cele mai populare zboruri din Cluj-Napoca?

Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, situat în inima Transilvaniei, servește drept poartă de acces către și dinspre această regiune istorică. Aeroportul este bine conectat la marile orașe europene, ceea ce îl face un punct de plecare convenabil pentru explorarea continentului. Iată, mai jos, cinci dintre cele mai populare destinații de zbor, cu plecare de pe aeroportul din Cluj-Napoca:
  1. Larnaca: Situată în Marea Mediterană, Larnaca este o destinație populară printre iubitorii de soare și plajă, dar și pentru pasionații de istorie deopotrivă. Orașul găzduiește o serie de situri arheologice importante, precum și restaurante și baruri superbe.
  2. Zakynthos: O insulă grecească situată în Marea Ionică, renumită pentru plajele sale cu ape cristaline. Insula găzduiește, de asemenea, o serie de specii aflate pe cale de dispariție, ceea ce o face să fie un paradis în ochii iubitorilor de natură.
  3. Roma: Capitala Italiei, Roma, este una dintre cele mai populare destinații turistice din lume. Orașul deține o abundență de repere istorice și culturale, fiind o destinație obligatoriu de bifat de orice călător.
  4. Barcelona: Capitala Cataloniei și unul dintre cele mai vibrante orașe din Spania, orașul este renumit pentru arta, arhitectura și gastronomia sa. Găzduiește, de asemenea, o serie de repere de renume mondial, cum ar fi catedrala Sagrada Familia și Parcul Guell.
  5. Torino: Torino este un oraș din nord-vestul Italiei și capitala regiunii Piemont. Orașul este recunoscut internațional pentru reperele sale istorice și culturale, precum și pentru localurile sale excelente. Este, de asemenea, un punct de plecare pentru explorarea Alpilor aflați în apropiere.
Dacă sunteți în căutarea de bilete de avion la prețuri accesibile pentru zboruri din Cluj-Napoca către toate aceste destinații uimitoare, vă invităm să descoperiți ofertele eSky aici - https://www.esky.ro/bilete-de-avion/ci/clj/0/0/cluj-napoca.

Sursa foto: pexels.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii