Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde este așteptat ierarhul Tomisului în perioada următoare

ro

21 Nov, 2021 21:16 1580 Marime text

  • Marți, 30 noiembrie, este zi de sărbătoare națională legală, cinstirea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi.
Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 22-30 noiembrie 2021 este următorul:

Luni, 22 noiembrie,

- de la ora 7.30, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța;

- de la ora 23.00, va oficia Acatistul Acoperământul Maicii Domnului la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, județul Suceava.

Marți, 23 noiembrie, dimineață, va oficia Sfânta Liturghie și slujba de parastas la biserica „Înălțarea Domnului” din satul natal al IPS Teodosie, Gheorghițeni, județul Suceava.

Miercuri, 24 noiembrie,

- de la ora 7.30, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța;

- de la ora 14.30, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfinții Arhangheli” din localitatea Petroșani, comuna Deleni;

- de la ora 15.30, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfânta Ecaterina” din localitatea Tuzla (str. Constanței, nr. 71).

Așezământul de cult a fost ctitorit în anul 1884, de către omul politic și istoricul Mihail Kogălniceanu.

Joi, 25 noiembrie, în Biserica Ortodoxă este cinstită Sfânta Mare Muceniță Ecaterina

- de la ora 7.45, va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina”, din cartierul constănțean Tomis Plus-Boreal, lăcaș de cult ce își cinstește ocrotitoarea;

- de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului. Întrebările se trimit NUMAI pe mail, la adresa radiodobrogea@gmail.com;

- de la ora 21.40, va oficia Acatistul Maicii Domnului, Acatistul Sfintei Ecaterina și Acatistul Sfântului Stelian Paflagonul la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Vineri, 26 noiembrie, în Biserica Ortodoxă este cinstit Sfântul Stelian Paflagonul

- de la ora 8.00, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Stelian” din localitatea Săcele;

- de la ora 18.00, va oficia Taina Sfântului Maslu la mănăstirea Sfântul Ioan Rusul.

Sâmbătă, 27 noiembrie,

- de la ora 7.30, va oficia slujba de sfințire a picturii bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Negrești, comuna Cobadin, urmată de Sfânta Liturghie;

- de la ora 22.00, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Duminică, 28 noiembrie, de la ora 8.15, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Luni, 29 noiembrie,

- de la ora 8.00, va oficia Sfânta Liturghie la biserica de lemn „Sfântul Apostol Andrei” din orașul Cernavodă;
- de la ora 17.00, va oficia slujba Privegherii la mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din apropierea localității Ion Corvin.

Marți, 30 noiembrie, este zi de sărbătoare națională legală, cinstirea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi.

Cu acest prilej, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța.

Sursa foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii