Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:54 29 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Undă verde de la Mediu pentru sistematizarea cartierului Anadalchioi, din Constanța

ro

11 Sep, 2023 17:00 868 Marime text
  • Amplasamentul este situat în extremitatea vestică în intravilanul Municipiului Constanța, județul Constanța.
Autoritatea pentru Protecția Mediului Constanța anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru un proiect ce vizează zona Anadalchioi.
 
Astfel, mediul a decis că nu trebuie efectuată evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul „Sistematizare și amenajare de spații verzi publice, parcări de reședința și dotări conexe între zona cimitir Anadalchioi și bl. 55, 57, 59 – Str. Soveja – faza SF, PAC, PT, DDE”, propus a fi amplasat în judeţul Constanţa, mun. Constanța, teren zona cimitir Anadalchioi, zona A.  
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanța din municipiul Constanța, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - vineri, între orele 8-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
 
Amplasamentul este situat în extremitatea vestică în intravilanul Municipiului Constanța, județul Constanța. Accesul se realizează prin strada Soveja, continuată cu strada Ștefăniță Vodă sau Semănătorului și intrarea Ion Alexandrescu. Suprafața amplasamentului este de 6553,00 mp. Acesta are o formă relativ dreptunghiulară și o dimensiune aproximativă în plan de 250 m x 35 m, orientată N-E, S-V.
 
Propunerea va consta în:

• Realizarea unor zone verzi favorabile pentru recreere în interes general, cu dotări minimale. Se vor propune obiecte de mobilier urban - locuri de stat, bănci, coșuri de gunoi și stand biciclete. Mobilierul propus se propune a fi cu forme simple, cu aspect urban/ modern, din lemn tratat culoare lemn natur/ stejar și beton sau metal vopsit gri deschis/ antracit/ colorat (în același limbaj cu finisajul de trotuar și bordurile propuse). Iluminatului arhitectural va fi realizat cu stâlpi de iluminat și va fi amplasat în zonele delimitate pentru relaxare, de-a lungul aleii principale și în dreptul parcărilor propuse astfel încât sa fie cuprinse toate zonele și să ofere siguranță.
 
• Regenerarea și amenajarea zonelor degradate prin propunerea unor spații verzi amenajate în suprafață de 4.420,00 mp cu vegetație atât înaltă, cât și joasă. Spațiile plantate se structurează cât mai natural, formând spații deschise de tip poieni sau spații închise de tip pădure. Se propun arbori, arbuști, plante perene și plante cățărătoare. Spațiile verzi vor fi întreținute prin sisteme de irigații prin aspersie și picurare. Se propun alei și circulații pietonale din nisip stabilizat (680,00 mp). Datorită configurației terenului, parcul va fi zonificat în două părți, zona de nord și zona de sud ce vor fi legate între ele printr-o alee șerpuită. Zona de nord va cuprinde clubul de pensionari ce se va continua într-o piațetă de aproximativ 270,00 mp din nisip stabilizat, destinată jocului de șah și relaxării, fiind dotată cu echipamente specific. Scările ce coboară către această piațetă vor fi tratate special, cu gradene și plantații de plante perene și arbuști, iar ele vor avea și o rampă special amenajată pentru persoanele cu dizabilități. Cele două zone vor fi legate print-un tunel verde cu structură de tip pergolă. În imediata apropriere a acestuia se va afla o movilă de pământ cu o suprafață de 440,00 mp și o înălțime de 1.5 m în care vor fi amplasate echipamente de joacă pentru copii. În zona de sud se va găsi o piațetă circulară de aproximativ 180,00 mp având aspect de poiană. De-a lungul aleii ce leagă cele două zone vor fi amplasate bănci de stat, coșuri de gunoi și stâlpi de iluminat.
 
• Propunerea unui pavilion de mici dimensiuni cu destinația club de pensionari, în armonie cu construcțiile existente și propunerea de amenajare și sistematizare a spațiilor verzi. Construcția va avea o suprafață construită de 140,00 mp și va deservi un număr de 16 persoane. Ea va cuprinde o zonă de zi de aproximativ 92,00 mp pentru desfășurarea activităților pensionarilor, două grupuri sanitare echipate pentru persoanele cu dizabilități de 5,00 mp fiecare și un oficiu cu o suprafață de aproximativ 11,00 mp. Zona de zi se deschide către parc pe două laturi prin ferestre ample având o mare vizibilitate asupra naturii. Toate încăperile vor fi echipate cu mobilier corespunzător cu o estetică arhitecturală adecvată locului. Pavilionul va avea o înălțime totală de 3,80 m, cu învelitoare de tip terasă necirculabilă. Structura va fi din beton armat, cu elemente de finisaj realizate din lemn și tencuieli siliconice. Pavilionul va cuprinde o terasă cu o suprafață de aproximativ 75,00 mp, amenajată cu spații de stat, mese și scaune, balustrade, iar deasupra intrărilor construcției se va realiza un brie soleil din structură metalică pentru împiedicarea pătrunderii soarelui prea puternic.
 
• Reconfigurarea circulației rutiere și pietonale în scopul sporirii siguranței traficului și nivelul de confort al cetățenilor. Proiectul propuse eliminarea deficiențelor circulației rutiere și pietonale constatate, prin creșterea locurilor de parcare rezidențiale. Se vor propune două zone de parcare, una în partea de nord cu acces dinspre strada Stefăniță Vodă cu o suprafață totală de aproximativ 1200,00 mp având un număr de 47 de locuri de parcare și la sud se propune o zonă de parcări cu acces dinspre Intrarea Ion Alexandrescu cu o suprafață totală de aproximativ 950,00 mp având un număr de 31 locuri de parcare, cele două zone însumând un număr de 78 locuri de parcare propuse. Totodată se vor păstra locurile de parcare existente, atât cele din spatele blocurilor cât și cele dinspre bulevard însumând 133 de locuri
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Primăria Constanța solicită acord de mediu pentru sistematizare de spații verzi publice și parcări de reședință în cartierul Anadalchioi
 

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii