Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Undă verde de la APM Constanța Biograins Cuza Vodă Cooperativa Agricolă va împăduri un teren din extravianlul satului Poiana, orașul Ovidiu

ro

30 Jun, 2024 11:13 908 Marime text
Padure in satul Poiana, Ovidiu
  • Biograins Cuza Vodă Cooperativa Agricolă  a solicitat de la APM Constanța evaluarea impaxctului asupra mediului pentru înființarea unei păduri în satul Poiana, orașul Ovidiu.
  • Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța a transmis că nu este necesară efectuarea evaluarii impactului asupra mediului  pentru proiectul:  „Înființare trup de  pădure, Poiana, judetul Constanța“.

Biograins Cuza Vodă Cooperativa Agricolă prin administrator Mihai Ion Cătălin, va înființa o pădire în extravilanul satului Poiana, orașul Ovidiu. Din acest motiv, a solicitat de la APM Constanța evaluarea impaxctului asupra mediului.

Ulterior, Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța a transmis că nu este necesară efectuarea evaluarii impactului asupra mediului  pentru proiectul:  „Înființare trup de  pădure, Poiana, judetul Constanța“, amplasat în extravilanul satului Poiana, orașul Ovidiu, parcela A711/12/1.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanta, strada Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8.00-16.30. Comentariile, observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 06.07.2024.Proiectul de împădurire, realizat în cadrul PNRR
 
 
Proiectul de împădurire se realizează în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 2: Păduri și Protecția Biodiversității Investiția. Campania Națională de Împădurire și Reîmpădurire, inclusiv păduri urbane – Schemă de ajutor de stat Subvenția I.1.A „Sprijin pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri“.
 
La sfârșitul lunii noiembrie 2022, Ministerul Mediului a lansat campania națională de împădurire cu fonduri din PNRR, care avea un buget de 730 milioane de euro și viza realizarea a 56.000 ha de noi păduri și suprafețe cu vegetație forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice până în anul 2026.

Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru Investiții în noi suprafețe ocupate de păduri” vizează înființarea de trupuri de pădure, cu suprafața minimă de 0,5 ha și perdele forestiere de protecție, cu suprafața minimă de 0,1 ha. Beneficiarii acestei scheme pot fi deținătorii publici sau privați de teren pretabil pentru împădurire, precum și formele asociative ale acestora.
 
În funcție de tipul de plantație, proprietarii de terenuri pot primi sume diferite pentru înființarea noilor plantații. Terenul pretabil pentru împădurire reprezintă suprafața de teren agricol din categoriile de folosință teren arabil, pajiști permanente și culturi permanente și care poate fi împădurită conform proiectului tehnic întocmit special în acest scop.
 
 Despre Biograins Cuza Vodă Cooperativa Agricolă
 
 
Înființată în anul 2021, Biograins Cuza Vodă Cooperativa Agricolă are sediul social pe strada Medgidiei, Nr. 106, Cuza Vodă, Județul Constanța și se ocupă de comerțul cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat.
 
Acționari sunt: Vasilie Ion, membru cooperator fondator,  Ove SRL, Mihai Ion-Cătălin Întreprindere Individuală, Eco MST Castelu SRL și  Seihisleam Geylan Întreprindere Individuală. Administratorii firmei sunt Mihai Ion Cătălin, Seihisleam Geylan și Vasilie Ion.
În anul 2023, firma cu zero salariați a raportat o cifră de afaceri de 4.082.346 lei și un profit de 16.028 lei.


PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost foloste și infromații de pe termene.ro.
 
Citește și:


A solicitat acord de mediu pentru o fermă de animale în comuna Crucea: Firma, care va ridica un spital de pediatrie cu heliport la Constanța, Mahmud Impex SRL, anunță noi investiții

Fermă agrozootehnică, înființată de Biograins Cuza Vodă Cooperativa Agricolă în județul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii