Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un val puternic de frig va cuprinde întreaga țară! Fiți atenți la semnele de hipotermie și îngheț

ro

09 Jan, 2024 14:19 1009 Marime text
Foto: IGSUUn val puternic de frig va cuprinde întreaga țară! Potrivit IGSU, după o perioadă cu temperaturi blânde, iarna și-a intrat din nou în drepturi.

În nopțile de marți și de miercuri sunt așteptate, în unele zone, minime de până la -21 grade C. 

Conform ANM, în intervalul 9 ianuarie, ora 10 – 11 ianuarie, ora 10 vremea va fi rece în toată țara, geroasă în noaptea de marți spre miercuri îndeosebi în nord, centru și est (minime termice de până la -21...-20 de grade în estul Transilvaniei), iar în noaptea de miercuri spre joi mai ales în est și centru (minime termice de până la -16...-15 grade în estul Transilvaniei). 

În acest context, IGSU vine cu câteva recomandări pentru populație: 
  • Fii atent la semnele de îngheţ! Acestea includ pierderea simţurilor şi culoarea albă a vârfurilor degetelor de la mâini, de la picioare, urechilor şi nasului. Dacă observi astfel de simptome, solicită imediat ajutor medical.
  • Fii atent la semnele de hipotermie! Acestea presupun frisoane incontrolabile, pierderea memoriei, dezorientare, incoerenţă, exprimare neclară, somnolenţă şi epuizare aparentă. Dacă observi astfel de simptome, du victima într-un spaţiu călduros, îndepărtează-i hainele umede, încălzește-i mai întâi partea centrală a corpului şi, dacă victima este conştientă, administrează-i băuturi calde non-alcoolice. Solicită ajutor medical cât mai urgent posibil.
Citește și: 

Informare meteo de ger. Atenție la mijloacele de încălzire folosite!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii