Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un român din Spania a recunoscut că a abuzat zeci de copii ai prietenilor și cunoștințelor, români și ei. Riscă 286 de ani de închisoare

ro

16 Feb, 2022 21:13 2210 Marime text
Un român din Spania este acuzat că a abuzat sexual 24 de fete cu vârste între 4 și 13 ani. Acesta a recunoscut faptele și că a distribuit filmări ale abuzurilor într-o rețea de pedofilie, scrie presa din Spania. 



Procurorii au cerut 286 de ani de închisoare pentru român.


Faptele s-au desfășurat între 2012 și 2018, în orașul Colmenar de Oreja din regiunea Madrid, iar toate victimele erau copiii prietenilor sau cunoștințelor românului.


Copilele au fost lăsate în grija bărbatului român, între anii 2012 și 2018.


Deși acesta avea probleme cu alcoolul, părinții de naționalitate română și ei, au avut încredere în el să lase fetițele în grija lui sau să le ia de școală. 




Părinții a două dintre victime au spus că acuzatul a trăit în casa lor vreme de două luni pentru că soția lui îl dăduse afară din casă și că au început să suspecteze ceva abia când femeia i-a avertizat să-l dea afară din casă: „Scoate-l din casa ta fiindcă e un pedofil, stă acolo doar pentru copii!”



Părinții fetițelor care le-au lăsat în grija lui au aflat că bărbatul nu numai că abuza sexual de minore, dar înregistra abuzurile cu micro-camere video instalate în locuința sa, apoi le publica pe internet, în grupuri cu pedofili din toată lumea.


 
Autoritățile spaniole au deschis o anchetă, iar pe 19 iulie 2018, a fost pus sub arest, acuzat că a abuzat de 24 de fetițe, „într-un mod deosebit de grav”. Anchetatorii au afirmat atunci că au de-a face cu unul dintre cei mai periculoși pedofili din Spania.



Potrivit Parchetului de la Madrid, la 17 iulie 2018, baza de date de partajare a videoclipurilor cu pornografie infantilă gestionată de Interpol a luat cunoștință de o nouă serie de filmări obținută dintr-o rețea de pedofili cunoscută a fi una dintre cele mai periculoase din lume.



În aceste filmări, relatează presa spaniolă, bărbatul român putea fi văzut în timp ce întreținea acte sexuale cu diferite minore, de diferite vârste, fiind vizibil atât chipul inculpatului, cât și chipurile fetițelor.


În cadrul perchezițiilor în locuința bărbatului, au fost găsite mai multe hard disk-uri cu numeroase fișiere cu fotografii și videoclipuri în care minorele erau înregistrate „în comportament sexual clar și explicit”, unele dintre ele fiind „în special degradante și umilitoare”, conform anchetatorilor.



A fost trimis în judecată pentru pedofilie, iar în urmă cu câteva zile a recunoscut în fața judecătorilor faptele, susținând însă că se afla sub influența alcoolului când le-a înfăptuit.

„Îmi pare foarte rău, cer scuze familiilor și victimelor”, a spus românul în tribunal.



Părinții minorelor au declarat că au avut încredere în el, deși știau despre problemele lui cu alcoolul.



 „Nimeni nu-l vorbea de rău”, a spus unul dintre părinți. 


 
Parchetul din Madrid a cerut instanței ca românul să fie condamnat la 286 de ani de închisoare pentru aceste fapte. Procurorul a solicitat și despăgubiri de 30.000 de euro pentru fiecare victimă.



Procesul este în desfășurare.


Foto Pixabay

Sursa jurnalemigrant.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii