Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un proiect de peste 28 de milioane de lei va fi implementat de Universitatea „Ovidius” Constanța

ro

30 Jan, 2023 12:32 1110 Marime text


Universitatea „Ovidius” Constanța a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că va implementa proiectul „EDUOC - Educație prin Digitalizare în Universitatea Ovidius din Constanța“, finanțat prin PNRR.
 
Conform aceleeași surse, proiectul va fi implementat în următoarele 36 de luni și face parte din categoria Granturi pentru digitalizarea universităților.
 
Obiectivul general al proiectului vizează digitalizarea Universității Ovidius din Constanța în vederea creării competențelor pentru profesiile digitale ale viitorului, prin mecanisme de inovare permanentă a programelor de studii universitare. Obiectivele specifice ale proiectului cuprind patru direcții de acțiune: digitalizarea proceselor universității în vederea îmbunătățirii comunicării dintre studenți și cadrele didactice, personal didactic auxiliar și de cercetare și facilitarea condițiilor pentru lucrul în echipă în spațiul virtual; extinderea a cinci centre și laboratoare digitale pentru abordarea tehnologiilor avansate; crearea a șapte noi centre și laboratoare digitale pentru abordarea tehnologiilor avansate; îmbunătățirea competențelor digitale ale studenților, a personalului didactic, didactic auxiliar și de cercetare al UOC.
 
Managementul proiectului va fi asigurat de către specialiști din interiorul organizației, desemnați pe criterii de competență, în baza experienței câștigate în implementarea altor proiecte. 
 

„Proiectul «EDUOC - Educație prin Digitalizare în Universitatea Ovidius din Constanța» vizează dezvoltarea competențelor digitale avansate generale și specifice pentru 1443 persoane din comunitatea academică a instituției noastre de învățământ superior, dintre care 1193 de studenți și 250 cadre didactice, personal didactic auxiliar și cercetători, care vor utiliza infrastructura digitală creată prin proiect. În urma implementării cu succes a acestui proiect, Universitatea Ovidius din Constanța va fi un spațiu al performanței și al excelenței academice, în care activitățile de predare-învățare și cercetare vor fi puternic susținute de tehnologie”, a precizat conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.
 

Valoarea totală a proiectului este de 28.174.502,90 de lei și va fi implementat în perioada 2023 – 2025.
 
Citește și:
Universitatea Ovidius din Constanța, la cea de-a doua întâlnire transnațională în cadrul unui proiect european dedicat combaterii deșeurilor digitale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii