Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un pompier este salvator de peste 20 de ani la Giurgiu! Constantin Burcescu – „Nu mi-aș schimba profesia pentru nimic“

ro

18 Jul, 2023 12:19 727 Marime text
Sursă foto: ISU Giurgiu
  • Constanin Burcescu este un pompier care lucrează la ISU Giurgiu și are o experiență de 20 de ani în domeniu.
 
Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Giurgiu a publicat pe Facebook o postare dedicată unuia dintre pompierii echipei de salvatori, Constantin Burcescu.
 
Are o experiență de 20 ani ca pompier militar și spune că nu putea să își aleagă un drum mai bun în viață și că destinul i-a condus pașii spre ISU Giurgiu.
 
Luna aceasta, plt.adj. Constantin Burcescu s-a aflat în misiune pe litoral, alături de salvatori constănțeni. El ne-a povestit că va merge oriunde este nevoie de el și că este pregătit să ajute, în orice moment.
 
Și-a început activitatea de pompier în anul 2003, ca militar în termen. Apoi, a urmat cursurile Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu“ din Boldești, a devenit salvator și a participat la sute de misiuni pe stingere și de descarcerare.
 

„Așa a fost să fie drumul meu în viață, un drum frumos pe care nu îl regret deloc și, dacă aș putea să o iau de la capăt, tot așa aș alege. Nu mi-aș schimba profesia pentru nimic.
 
Cred că cel mai mare greu îl duce soția mea pentru că se îngrijorează de fiecare dată când am o misiune mai dificilă. Stă cu gândul numai la mine, să nu mi se întâmple ceva rău pentru că meseria de pompieri prespune și anumite riscuri pe care, atât eu, cât și colegii mei ni le-am asumat...“ a spus Costi.


Citește și:

Multiple tragedii au loc zilnic din lipsă de răspundere! Patru oameni s-au înecat la scăldat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii