Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un jandarm din Constanța a câștigat la jocuri de noroc o mică avere, iar acum are probleme cu legea, pentru că nu ar fi declarat veniturile (DOCUMENTE)

ro

15 Apr, 2022 00:00 2247 Marime text
 
  • ANI a sesizat Parchetul, pentru că jandarmul nu ar fi declarat veniturile încasate din jocuri de noroc, în cuantum 42.110 lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.
 
Agenția Națională de Integritate a anunțat ieri, 14 aprilie 2022, că au fost constatate indicii referitoare la presupusa săvârșire a infracțiunii de fals în declarații sau existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate, în cazul a patru persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010.
 
Printre cele patru persoane se află și Adrian Oprea, fost Cadru militar cu funcție de conducere (comandant pluton) în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mihail Kogălniceanu” Constanța.
 
În privința acestuia, Agenția Națională de Integritate a anunțat că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la „săvârșirea de către Oprea Adrian a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum 42.110 lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice“.
 
Contactat telefonic, Laurențiu Oprea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mihail Kogălniceanu” Constanța, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că Adrian Oprea s-a pensionat la termen în urmă cu șase luni.
 
Averea și interesele
 
Potrivit declarației de avere completată la data de 14 mai 2019 , Adrian Oprea deține, din 2010, împreună cu soția, un apartament, în suprafață de 73 de mp, și un Opel Astra, fabricat în 2002. În declarația de avere mai sunt consemnate două credite (BRD – în 2010 – 60.000 euro, cu scadența în 2040, și Raiffeisen – în 2017 – 28.820 lei, cu scadența în 2021).
 
În privința veniturilor salariale, Adrian Oprea a primit de la IJJ Constanța 57. 225 de lei.
 
În declarația de interese completată la data de 14 mai 2019, Adrian Oprea a menționat că este membru în trei asociații.
 
Apoi, în declarația de avere completată la data de 17 mai 2021, Adrian Oprea a trecut apartamentul, mașina, cele două credite, diferența fiind în cazul venitului salarial, respectiv: 11.456 de lei.
 
În declarația de interese completată la data de 17 mai 2021, Adrian Oprea a consemnat că este membru în trei asociații.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Ce avere are Steliana Gabriela Tudor, director la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii