Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:38 21 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un general cu patru stele și un general de brigadă. Grei ai MApN trecuți în rezervă. Colonel avansat general și trecut în rezervă. Cine sunt și ce funcții aveau

ro

28 Jun, 2017 00:59 21834 Marime text
Ieri, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind trecerea în rezervă a generalului cu patru stele Ștefan Dănilă și a generalului de brigadă – cu o stea Marius-Dorel Giurcă din Ministerul Apărării Naționale.

Totodată a mai semnat și decretul privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea, la trecerea în rezervă, a colonelului Ciprian-Mircea Rădulescu din Ministerul Apărării Naționale.

Facem precizarea că Giurcă și Rădulescu trec în rezervă începând din data de 30 iunie, în timp ce Dănila chiar de ieri.

Giurcă este comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte,  și a fost avansat în acest grad la 23 ianuarie 2015 prin decret semnat tot de președintele Iohannis.

Totodată mai facem precizarea că generalul cu patru stele Ştefan Dănilă, a fost şef al Statului Major General, consilier al fostului premier Victor Ponta și a fost șef al Statului Major al Forțelor Aeriene.

Ștefan Dănilă (n. 14 mai 1965, Târgu Neamț, Regiunea Bacău)  a îndeplinit funcția de șef al Statului Major General al Armatei Române, în perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2014, fiind primul general din arma aviație care a ocupat această funcție.

Dănilă a devenit șef al SMG după ce i-a expirat acest mandat amiralului (r) Gheorghe Marin.

Toate decretele au fost publicate în Monitorul Oficial al României, partea I numărul 487/27.06.2017 și contrasemnate de primul ministru Sorin Mihai Grindeanu.  
 
Sursa foto: gazetadesud.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii