Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Udrea face doua miniporturi si o plaja in Delta Dunarii cu 25 de milioane de euro

ro

12 Jun, 2009 15:39 1488 Marime text
udrea_e.jpgPotrivit declaraţiei ministrului turismului, Elena Udrea, construcţia poate începe în septembrie, pentru a fi gata în aproximativ un an şi jumătate. 

Delta Dunării va avea două miniporturi turistice şi o plajă la Sulina. Miniporturile vor fi amenajate la Murighiol şi la Sfântu Gheorghe. „Este nevoie să finanţăm aceste proiecte. Trebuie să aducem aici bărcile cu turişti, care vor veni de pe litoral", a susţinut ieri, ministrul Turismului, Elena Udrea, aflată într-o vizită în Deltă, potrivit cotidianului Gândul. După cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Victor Tarhon, ministerul va aloca peste 25 de milioane de euro pentru acest proiect. Din aceşti bani, zece milioane vor fi alocate pentru fiecare port în parte iar pentru plaja de la Sulina - cinci milioane de euro. Deocamdată, investiţiile de la Murighiol şi de la Sulina sunt în faza elaborării caietului de sarcini, iar cea de la Sfântu Gheorghe se află în etapa premergătoare licitaţiei. Aceste proiecte ar trebui să fie gata în aproximativ un an şi jumătate, susţine preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Construcţia propriu-zisă ar putea începe cel mai devreme în luna septembrie.

Ministrul a criticat modalitatea în care sunt construite imobilele din zonă, unele cu tablă, altele cu termopan. Pentru asta, ea a dat vina pe autorităţile locale care au permis să se construiască haotic. „Cu domnul primar al comunei Murighiol am o problemă: construcţiile în zonă, când cu stuf, când cu tablă, când cu termopane (...) Este păcat, o să se strice şi aici ca în Vama Veche! Dacă lăsăm pe fiecare să construiască după capul lui, după noi potopul!", a declarat ministrul. Ea a mai criticat felul în care se practică turismul în Deltă, explicând că obiectivele din zonă nici măcar nu sunt promovate suficient.

„Măcar cu promovarea îi putem sprijini şi noi pe hotelierii din Deltă (...) Avem proiecte pe care le vom începe în următoarea perioadă în Dobrogea şi care constau în marcarea obiectivelor turistice din zonă, de la structurile de primire turistică, până la monumente", a completat munistrul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii