Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ucraina Atacuri aeriene la Dnipro și Luţk pentru prima dată de la debutul invaziei

ro

11 Mar, 2022 10:42 1173 Marime text
Atac, foto cu rol ilustrativ: unsplash/ Y S

Trei atacuri aeriene au lovit vineri dimineaţă, 11 martie, zone rezidenţiale din oraşul Dnipro (centrul Ucrainei), care până în prezent fusese ocolit de astfel de evenimente.

În urma acestuia, a fost ucisă cel puţin o persoană, iar obuzele au căzut în apropiere de o grădiniță și un bloc, potrivit Serviciului de stat pentru situaţii de urgenţă din Ucraina.

Dimineața devreme „au avut loc trei lovituri aeriene în oraş, fiind afectate o grădiniţă, un bloc de locuinţe şi o fabrică de încălţăminte cu două etaje, unde apoi a izbucnit un incendiu. O persoană a decedat", precizează serviciul ucrainean citat într-un comunicat. 

Kievul a avertizat încă de duminica trecută că Rusia acumulează forţe pentru a încercui Dnipro, unde locuiau aproximativ un milion de oameni înainte de începerea invaziei, informează AGERPRES.

Mai multe explozii au fost auzite vineri dimineaţă ți în oraşul Luţk, din nord-vestul Ucrainei, situat foarte aproape de graniţa cu Polonia, potrivit primarului acestuia, Igor Polişciuk, care le-a cerut locuitorilor să meargă rapid în adăposturi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii