Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Un bărbat a „ciopârțit“ cozile unor câini pentru a-i „face mai răi“

ro

01 Sep, 2023 14:13 1010 Marime text
Foto cu rol ilustrativ Pixabay
  • Cele două exemplare canine au fost încredințate unui cabinet veterinar în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Polițiștii tulceni au fost sesizați, miercuri, 20 august 2023, cu privire la un caz ce viza rele tratamente aplicate animalelor. 

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică, împreună cu polițiști ai Biroului pentru Protecția Animalelor au făcut mai multe verificări, constatând faptul că, un cetățean, în vârstă de 47 de ani, ar fi tăiat coada unui exemplar canin și a secționat parțial coada unui alt câine, justificând gestul său ca fiind acela de a-i „face mai răi“.

Cele două exemplare canine au fost încredințate unui cabinet veterinar în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

„În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii ifracțiunii de „intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative cum ar fi codotomia, cuparea urechilor...“, conform art. 25 alin. 1, lit.a) din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

Poliția atenționează cetățenii cu privire la faptul că, tăierea cozilor sau a urechilor animalelor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă“,  spune IPJ Tulcea.  


Citește și:

Copil de 7 ani mușcat de câine în localitatea Arsa, județul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii