Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Peste 150 de poliţişti asigură măsurile de ordine de Revelion și Anul Nou

ro

31 Dec, 2022 15:13 1066 Marime text
Poliția. Foto cu rol ilustrativ: Facebook/DGPMBPeste 150 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale,  investigarea criminalității economice, poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea vor fi la datorie, zilnic, în perioada 30 decembrie - 2 ianuarie 2023, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Potrivit IPJ Tulcea, polițiștii vor acționa în vederea menţinerii unui climat optim de siguranţă publică, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și crearea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice, atât la cumpăna dintre ani, cât şi în primele zile ale anului 2023.

Totodată, polițiștii tulceni desfășoară activități de verificare a legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice, pentru prevenirea evenimentelor negative, precum și pentru identificarea și sancționarea persoanelor care încalcă prevederile legale în domeniu.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, adresează cetățenilor următoarele recomandări:

• Aveți grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflați în locuri aglomerate;

• Nu achiziționați articole cu conținut pirotehnic de la comercianți neautorizați;

• În situația în care alegeți să petreceți noaptea dintre ani departe de casă, fiți precauți cu privire la postările făcute pe rețelele de socializare. Atunci când plecați pentru o perioadă mai lungă de acasă, nu faceți acest lucru public pe internet;

 • Nu răspundeți cu violență la provocări, încercați să evitați conflictele, iar dacă nu reușiți, sunați de urgență la 112.

„Pentru cei care se deplasează în această perioadă, este esenţial să respecte normele de circulaţie rutieră și indicațiile polițiștilor rutieri, să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum, să evite depășirile neregulamentare sau alte manevre riscante, să nu conducă vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, ori alte substanțe psihoactive, sau dacă se simt obosiți.


De asemenea, atât pentru conducătorii auto cât şi pentru toţi cetăţenii, în situaţiile în care există riscuri şi vulnerabilităţi ce pot afecta liniştea şi siguranţa, vă rugăm să apelaţi Numărul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Polițiștii tulceni vă urează "LA MULȚI ANI!" și un An Nou în SIGURANȚĂ!“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Tulcea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii