Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tricolorul României a fluturat pe Marele Zid Chinezesc, de 1 Decembrie!

ro

02 Dec, 2014 00:00 3457 Marime text


ZIua Națională a României a fost sărbătorită în toate colțurile lumii, acolo unde se află români plecați departe de casă pentru studii sau pentru a munci. Prin intermediul Consulului General al Republicii Populare Chineze la Constanța, Su Yanwen, am aflat cum au petrecut ziua de 1 Decembrie câțiva români aflați la studii în China.


„Tricolorul şi imnul naţional al României au răzbătut, luni, la Marele Zid Chinezesc, de Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, graţie unui grup de studenţi români aflaţi la studii în China.
Sub un cer senin, pe un vânt puternic şi la o temperatură de sub -2 grade Celsius, tinerii români s-au avântat la 70 de kilometri de capitala Beijing pentru a relua tradiţia ducerii Tricolorului românesc pe Marele Zid, cu ocazia Zilei Naţionale. Pe culmile istoriei milenare chinezeşti, spre curiozitatea chinezilor şi a turiştilor străini, Tricolorul României a fost fluturat, în timp ce imnul naţional «Deşteaptă-te române» a fost intonat. Mai mult, pentru a marca o dată în plus bucuria şi mândria de a fi român departe de ţară, cu gândul la înaintaşii, eroii şi toţi cei de acasă, a fost închinat un deget de ţuică de casă, drămuită cu grijă pentru astfel de momente deosebite. Apoi, după rostirea gândurilor pentru prezent şi viitor, pentru ţară, un pahar de vin românesc a încheiat «mica odisee» a românilor din Beijing, pe Marele Zid, de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.
Din China, LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!“, ne-a transmis diplomatul chinez.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii