Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Treizeci de ani de la Revoluție. Declarații ale președintelui Iohannis, la Timișoara

ro

16 Dec, 2019 19:25 1519 Marime text
Aflat la Timișoara pentru sărbătorirea împlinii celor 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, Klaus Iohannis a declarat:

„Mă simt onorat și emoționat să mă simt astăzi aici, în ziua în care se împlinesc 30 de ani de la Revoluție. Acum 30 de ani, în Timișoara, comunismul a fost învins pentru prima dată. Vă invit să păstrăm un moment de reculegere pentru eroii noștri”, a transmis Klaus Iohannis la Timișoara, în această seară.

„16 decembrie este una dintre cele mai tulburate zile ale istoriei noastre. Acum 30 de ani, timișorenii au aprins scânteia revoluției. În orele și zilele următoare, pe străzile din Timișăara avea să fie vărsat sânge. Pentru prima dată, oamenii au făcut ceea ce le-a dictat conștiința. Într-un glas, mii de suflete au strigat cu toată forța lor, un legământ sub forma unui cuvânt: „Libertate!”.

„Într-un final, comunismul a dispărut exact așa cum s-a instaurat: prin crime și abuzuri. Datorită eroii Revoluției, noi suntem liberi într-o țară democratică. Ei și-au dat viața pentru viitorul nostru! Identitatea noastră națională este, din acel moment, de neseparat de momentul Revoluției din Decembrie 1989”, a mai adăugat președintele Iohannis.

„Emoția pe care o simțim acum, nu se compară cu durerea persoanelor care și-au pierdut rude, părinți în Revoluție.Înclin capul cu deosebit respect pentru voi, urmașii celor dispăruți, pentru eroi și pentru martiri. Dar, în același timp, un adânc sentiment de rușine mă copleșește. La 30 de ani de la Revoluție, călăii acelei Revoluții se plimbă încă liberi. Adevărul acelor zile care au schimbat cursul istoriei trebuie elucidat. 

Sursă foto: presidency.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii