Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei transporturi de cherestea confiscate de polițiști. Cu ce amenzi s-au ales șoferii

ro

29 May, 2022 15:31 1364 Marime text
 Trei transporturi de cherestea, confiscate de polițiști, foto: DGPMB
La data de 28.05.2022, în baza unor date și informații deținute privind transporturi ilegale de material lemnos, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au constituit mai multe filtre rutiere pe principalele artere de comunicație, fiind identificate și confiscate trei transporturi ilegale de cherestea. Materialul lemnos a fost confiscat iar transportatorii au fost sancționați contravențional conform Legeii nr. 171/2010.


La data de 28.05.2022, în jurul orei 07:20, polițiștii Secției nr. 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu și desfășurând activități specifice conform Planulului de Razie întocmit la nivelul Poliției Orașului Siret au observat că pe drumul comunal DC 35 A, o autoutilitară care se deplasa dinspre orașul Siret, spre localitatea Grămești. Polițiștii au pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase, în vederea opririi regulamentare a autoutilitarei, conducătorul auto conformându-se, fiind astfel indentificat în persoana unui bărbat din sat Frătăuții Noi, comuna Frătăuții Noi, județul Suceava. S-a constatat că autoutilitara era încărcată cu material lemons, iar conducătorul auto nu a putut prezenta aviz de însoțire, declarând că nu deține documente de proveniență și transport a materialului lemnos, aspecte confirmate în urma interogării aplicației „SUMAL CONTROL”.


Potrivit IPJ Suceava, materialul lemnos a fost inventariat de către maistrul silvic din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți, constatându-se că a fost transportat un număr de 214 bucăți de cherestea – molid-tivită, de diferite dimensiuni, totalizând cantitatea de 2,805 mc material lemnos. Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura sancționării contravenționale a șoferului, conform art. 19 alin. 2 lit. a) din Legea 171/2010 și s-a dispus confiscarea cantității de 2,805 mc material lemnos.

Materialul lemnos a fost lăsat în custodie la sediul Secției nr. 13 Poliție Rurală Bălcăuți și urmează a fi valorificat de către Ocolul Silvic Adâncata.



Un caz asemănător 

La data de 28.05.2022, în jurul orelor 07:15, lucrătorii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu și desfășurând activități specifice au observat că pe drumul județean 209 D de pe raza localității Calafindești, comuna Calafindești, județul Suceava era staționată o autoutilitară. Polițiștii au procedat la legitimarea conducătorului auto, acesta fiind identificat în persoana unui bărbat domiciliat în sat Frătăuții Noi, comuna Frătăuții Noi, județul Suceava. În urma controlului efectuat în interiorul autoutilitarei s-a constatat că aceasta era încărcată cu material lemons, iar conducătorul auto nu a putut prezenta aviz de însoțire, declarând că nu deține documente de proveniență și transport a materialului lemnos.

În aceste condiții, șoferul a fost condus la sediul Secției nr. 13 Poliție Rurală Bălcăuți unde materialul lemnos a fost inventariat de către maistru silvic, constatându-se că a fost transportat un număr de 251 bucăți de cherestea – molid-tivită, de diferite dimensiuni, totalizând cantitatea de 3,518 mc material lemnos. 

Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura sancționării contravenționale conform art. 19 alin. 2 lit. a) punctul 1 din Legea 171/2010 cu amendă în valoare de 2000 de lei și s-a dispus confiscarea cantității de 3,518 mc. Materialul lemnos a fost lăsat în custodie la sediul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți și urmează a fi valorificat de către Ocolul Silvic Adâncata.


Un alt caz de șofer sancționat 

La data de 28.05.2022, în jurul orelor 21:10, polițiștii Secției nr. 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu au oprit pentru control o autoutilitară care se deplasa pe Drumul Județean 209 D de pe raza localității Bălăuți, comuna Bălcăuți, județul Suceava.

Cu această ocazie, organele de poliție au procedat la legitimarea conducătorului auto, acesta fiind identificat în persoana unui bărbat domiciliat în sat Frătăuții Noi, comuna Frătăuții Noi, județul Suceava.

În urma controlului efectuat în interiorul autoutilitarei, s-a constatat că aceasta era încărcată cu material lemons, iar conducătorul auto nu a putut prezenta aviz de însoțire, declarând că nu deține documente de proveniență și transport a materialului lemnos. În aceste condiții, șoferul a fost condus la sediul Secției nr. 13 Poliție Rurală Bălcăuți unde materialul lemnos a fost inventariat de către maistrul silvic din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, județul Suceava, constatându-se că a fost transportat un număr de 52 bucăți cherestea, de diferite dimensiuni.

Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura sancționării contravenționale conform art. 19 alin. 2 lit. a) din Legea 171/2010 și s-a dispus confiscarea cantității de cherestea. Materialul lemnos a fost lăsat în custodie la sediul Secției nr. 13 Poliție Rurală Bălcăuți și urmează a fi valorificat de către Ocolul Silvic Adâncata.


Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare., a mai precizat sursa citată. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii