Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei parlamentari din România, vizați de un grup de hackeri susținut de guvernul chinez

ro

26 Mar, 2024 20:02 605 Marime text
foto: PexelsTrei parlamentari din România au fost vizați de un grup de hackeri susținut de guvernul chinez. SUA și Marea Britanie spun că grupul a acționat la nivel global, ca să strângă date despre guverne, politicieni sau alegători. Cei trei deputați din România fac parte dintr-un grup internațional ostil Beijingului, conform Europa Liberă. 

Autoritățile de la Washington, Londra și Wellington au acuzat, în ultimele două zile, că hackeri susținuți de China le-ar fi vizat populația sau guvernele pentru a obține informații despre alegeri, politicieni sau mediul de afaceri.

Printre politicienii vizați în această campanie globală de spionaj cibernetic sunt și trei din România, reiese dintr-un rechizitoriu întocmit de Departamentul de Justiție al SUA. În urma raportului, publicat luni (25 martie) seară, șapte hackeri chinezi sunt dați în urmărire internațională de FBI și au fost trimiși în judecată.

Deputații Cătălin Teniță (REPER), Alexandru Muraru (PNL) și fostul deputat Pavel Popescu (PNL) sunt politicenii români intrați în atenția hackerilor chinezi.

Cei trei ar fi căzut victime ale unei campanii de spionaj pusă la cale de un grup de hackeri intitulat APT31 împotriva Alianței Interparlamentare pentru China, un grup internațional din care fac parte mai mulți parlamentari și care se preocupă de modul în care țările democratice ar trebui să se raporteze la China.

Articolul integral poate fi citit pe EuropaLiberă.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii