Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei acțiuni în desfășurare Persoană disparută în masivul Parâng. Este căutată de salvamontiști cu un câine și o dronă

ro

20 Nov, 2021 22:06 1319 Marime text
  • Misiune dificilă a salvalontiștilor, în această seară.
  • O persoană a dispărut în masivul Parâng.
  • Persoana în cauză nu cunoaște zona și nu are telefon.
 
O persoană dispărută din zona Rânca este căutată de salvamontiştii gorjeni în masivul Parâng, operaţiunea fiind una deosebit de dificilă în condiţiile în care persoana în cauză nu cunoaşte zona şi nu are telefon.

Potrivit datelor postate, sâmbătă seară, pe pagina de Facebook a Serviciului Naţional Salvamont, căutările se efectuează pe o suprafaţă foarte mare, atât către zona văii Gilortului, cât şi către zona Valea Galbenului.

Salvamontiştii intervin şi cu un câine de căutare şi cu o dronă cu termoviziune.

O altă acţiune este în derulare în masivul Cozia, salvamontiştii din cadrul Serviciului Salvamont Olăneşti fiind solicitaţi pentru recuperarea din zona de creastă a unui grup de turişti rămas blocat într-o zonă greu accesibilă.

O a treia acțiune este în desfășurare în Bucegi.

Oficial de la Serviciul Naţional Salvamont
 

În masivul Buila Vanturarita salvamontiștii din cadrul Serviciului Salvamont Olănești intervin pentru recuperarea unui grup din zona de creasta rămas blocat intr-o zona greu accesibilă și fără lanterne.

În masivul Parâng salvamontiștii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj intervin pentru căutarea unei persoane dispărută din zona Ranca. Căutările se efectuează pe o suprafață foarte mare atât către zona văii Gilortului cat si către zona Valea Galbenului. Salvamontiștii intervin și cu un câine de căutare și cu o drona cu termoviziune. Acțiunea se anunta deosebit de dificila , persoana dispărută nu cunoaște zona și nu are telefon .
 


Actiune in desfasurare in Bucegi, unde o alpinista cu experienta a suferit un accident. Aceasta a cazut câtiva metri pe Râpa Zapezii dupa ce z-a desprins un punct de amaraj.

Pentru ca a suferit mai multe traumatisme la cap si la bazin, este nevoie de evacuare cu targa , operatiune care va mai dura cateva ore de acum incolo.

 
Sursa foto: Serviciul Naţional Salvamont
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii