Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transalpina și Transfăgărășanul nu se vor mai închide începând de anul acesta, în funcție de perioada calendaristică

ro

07 Oct, 2023 21:13 1211 Marime text
  • Transalpina și Transfăgărășanul nu se vor mai închide începând de anul acesta, în funcție de perioada calendaristică.

Transalpina și Transfăgărășanul nu se vor mai închide începând de anul acesta, în funcție de perioada calendaristică. Drumarii spun că cele două șosele de altitudine ale României vor rămâne deschise atât timp cât vremea va fi bună, conform Știri pe Surse.

Regulamentul de funcționare s-a schimbat, astfel că nu mai este obligatorie închiderea, la sfârșitul lunii octombrie, a tronsoanelor înalte Piscul Negru, Bâlea Lac, Bâlea Cascadă de pe Transfăgărășan, respectiv Rânca-Obârșia Lotrului, de pe Transalpina.

Drumarii au mai declarat pentru Radio România Actualități că în această perioadă fac în fiecare dimineață verificări pe aceste tronsoane, pentru a se asigura că șoferii urcă în condiții de siguranță.

În această perioadă, pe Transfăgărășan, mai ales pe versantul nordic din județul Sibiu, se montează plase de siguranță și alte sisteme prin care să se oprească avalanșa stâncilor. De asemenea, este în pregătire un proiect de amenajare a unor copertine de protecție din beton, care să permită circulația aproape pe întreaga durată a anului.


Citește și:
Restricții de circulație pe Transfăgărășan! Motivul și perioada
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii