Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic feroviar adaptat la condiții de iarnă în județul Constanța

ro

20 Jan, 2024 09:49 614 Marime text
Foto: CFR CălătoriCompania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că la această oră circulația feroviară se desfășoară în condiții de iarnă, în special pe raza Sucursalelor Regionale CF Iași, Galați, Craiova, Constanța, București și Brașov din cauza vântului puternic, ninsorii, viscolului și temperaturilor scăzute.
 
Pe raza SRCF Iași, din cauza ninsorii și a viscolului, pe distanța Leșu Ilvei – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna se circulă cu restricție de viteză de 50 km/h.
 
Pe raza SRCF Craiova, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (vânt puternic), pe distanța Drăgănești – Fărcașele (ambele fire de circulație) se circulă cu restricție de viteză de 30 km/h.
 
Pe raza SRCF Brașov, pe distanța Dârste – Timișul de Sus – Predeal, fir II este întreruptă tensiunea în linia de contact. Se intrevine pentru remediere cu drezina pantograf, circulația trenurilor realizându-se pe fir I, cu repercursiuni minime.
 

„Personalul CFR SA este activat și intervine operativ în zonele unde se înregistrează probleme și menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi va transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor.
 
CFR SA, prin comandamentele locale, urmărește permanent evoluția fenomenelor meteo și menține legătura cu operatorii de transport feroviar de călători, astfel încât toate măsurile de circulație impuse pe rețeaua feroviară în perioada de valabilitate a avertizărilor meteorologice să asigure continuitate și legături inclusiv pe raza județelor afectate fenomene meteo nefavorabile.
 
Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă toate măsuri de circulație adoptate în această perioadă sunt necesare pentru a menține condițiile optime și de siguranță pe rețeaua feroviară“ - au mai precizat reprezentanții CFR SA.

Citește și: 

Se circulă în condiții de iarnă în județul Constanța! În ce zone acționează drumarii (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii