Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic de droguri, în familie, în Satu Mare. Bănuiții au fost reținuți

ro

17 Jan, 2024 14:23 722 Marime text


Sursa foto: DIICOT



 
  • La data de 16.01.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reținerea a doi inculpați, membri ai aceleași familii, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată, respectiv  trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept.
 
Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieșit faptul că, pe parcursul anului 2023, inculpații au comercializat droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), către consumatori, inclusiv minori, din municipiul Satu-Mare, conform DIICOT.
 
De asemenea, s-a stabilit faptul că pentru a-și cumpăra dozele de drog, anumiți minori și-au amanetat sau vândut diverse bunuri (telefon, bicicletă).
În cursul zilei de ieri, în urma punerii în executare a celor 12 mandate de percheziție domiciliară, au fost identificate și ridicate 55 de grame de substanță cristalină (3-CMC, drog de mare risc),  mai mulți muguri de canabis, ambalați în staniol, sumele de 21.800 lei și  200 euro, 3 cântare de mare precizie, 2 grindere, 8 telefoane mobile, o armă de tip airsoft, precum și alte mijloace de probă.
 

„Astăzi,  a fost sesizat  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare cu propunerea de  arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile”, transmite sursa citată.

 
 
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare.
 

Citește și
Tânăr prins băut la volan după ce a avariat mai multe mașini
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii