Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toți copiii militarilor decedați în accidentul din Argeș vor primi pensie de urmaș. Decizia luată de Ministerul Apărării Naționale

ro

31 Aug, 2017 21:45 2023 Marime text
Referitor la deschiderea dreptului de pensie a urmaşilor sublocotenenţilor p.m. George Emilian Catană, Petre Cristian Toader şi Mihai Ionuţ Toma, decedați ca urmare a accidentului din data de 29 iunie 2017, ministrul apărării naţionale a dispus emiterea, în această seară, a unor noi decizii corecte de pensionare.

De asemenea, ministrul Ţuţuianu a dispus clarificarea situaţiei de la Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naționale, în special modul de relaţionare a acesteia cu alte structuri în schimbul  de informaţii şi documente relevante în întocmirea acestor decizii.

Totodată, va fi analizată şi necesitatea schimbării legislaţiei şi instrucţiunilor interne în acest domeniu.

Decizia a fost luată după ce în mass-media au apărut informații că pentru fiul sublocotenentului p.m. Mihai Ionuț Toma nu s-a luat în calcul alocarea unei pensii de urmaș. Mai exact militarul nu figura ca fiind căsătorit cu toate că are un copil legitim pentru care plătește pensie alimentară, informează InfoArgesNews. 

Reamintim că, după accidentul din 29 iunie Ministerul Apărării Naționale (MApN) aa făcut publice ajutoarele acordate familiilor persoanelor decedate în accident.
 

"Pentru persoanele decedate, respectiv plutonier-major Toma Mihai Ionuț — 64.309 lei, pentru caporal clasa a III-a Catană Emilian-George — suma este de 40.723 de lei, pentru caporal clasa a III-a Toader Petre Cristian — suma stabilită este de 38.533 de lei", a arătat Țuțuianu înaintea unei ședințe de Guvern
 

 
Potrivit ministrului Apărării, copiii lui Emilian-George Catană și Petre Cristian Toader vor primi pensii.
 

"Caporalul Catană Emilian-George are un copil, urmează să primească o pensie de 1.056 de lei, iar caporalul Toader Petre Cristian de asemenea un copil, pentru care urmează să primească familia (...) o pensie de 775 de lei. (...) Imediat ce intră în sistemul de învățământ, începând cu clasa 0 până la 26 de ani, dacă studiile sunt neîntrerupte, copiii vor beneficia de burse de studii", a spus Țuțuianu.
 

Potrivit acestuia, sunt prevăzute în legislație și anumite drepturi, cum ar fi încadrarea soțiilor și/ sau a copiilor în funcții militare, în condițiile stabilite prin ordin al ministrului Apărării Naționale, transferarea sau înscrierea în instituțiile militare de învățământ a copiilor în aceleași condiții prevăzute pentru copiii cadrelor militare decedate în acțiuni militare și acordarea de către MApN a burselor pe durata studiilor în instituțiile de învățământ.
 

"Dacă vorbim de indemnizații, cuantumul e de 3.100 de lei astăzi, bursa de studiu — 3.444 de lei. Vârsta copiilor nu ne pune astăzi în situația de a acorda aceste sume de bani", a menționat Țuțuianu, citat de Agerpres.ro 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii