Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top 5 jocuri de cărți care merită încercate

ro

27 May, 2024 11:53 387 Marime text


Pentru foarte mulți oameni una dintre modalitățile preferate de petrecere a timpului liber sunt jocurile de cărți. Nu contează ce tip de jucător ești, experimentat sau ceva mai nepriceput, să știi că există destule variante de jocuri de cărți care satisfac gusturile oricui.
Sunt unele la care trebuie să aplici anumite strategii și să te folosești de o gândire logică pentru a câștiga. La altele este vorba pur și simplu doar despre noroc. Poți opta pentru jocurile care se fac în echipă sau pentru cele care sunt individuale, sigur vei găsi ceva care să îți placă.
Indiferent de jocul de cărți pe care îl vei alege, cu siguranță vei avea parte de distracție și relaxare. Astfel, o să ai posibilitatea să te deconectezi de la stresul cotidian care din păcate macină tot mai multă lume. Mai jos vei găsi câteva idei de jocuri de cărți care merită încercate.

1. Poker

Este cel mai popular joc de cărți din România și cel mai probabil din întreaga lume. A căpătat o notorietate foarte mare mai ales în ultimii ani și asta datorită faptului că televiziunile au transmis mai multe turnee de poker care se organizează în toate colțurile planetei.
Pe lângă aceste turnee, oamenii joacă online și chiar și pentru a se distra, seara, în compania prietenilor. De aceea poate că are și atât de mulți fani pentru că este o variantă foarte bună pentru a socializa. Texas Hold'Em este cea mai jucată varianta de poker în momentul de față.

2. Blackjack

Acest joc de cărți are o istorie îndelungată și este și el foarte îndrăgit în toate colțurile lumii. Se joacă împotriva unui dealer, iar pentru a câștiga trebuie să ai o combinație de cărți mai bună ca a acestuia. Scopul principal este să te apropii de cifra 21, fără însă să o depășești.
Deciziile se iau foarte rapid și de aceea acest joc de cărți îți va oferi o adrenalină incredibilă, dar și o porție bună de amuzament, dacă bineînțeles, vei juca responsabil. Cu Superbet rotiri gratuite fără depunere poți să încerci și tu blackjack, gratis, fără să apelezi la propriul buzunar.

3. Hearts

Cei născuți înainte de 1990 probabil își mai aduc aminte de acest joc de cărți care venea la pachet o dată cu instalarea sistemului de operare Windows. El poate fi jucat și între oameni, nu neapărat pe computer, cu mențiunea că la masă trebuie să fie 4 persoane.
Se folosește un pachet de 52 de cărți, dar și o hârtie și ceva de scris pentru că trebuie notat punctajul. Fiecare jucător va primi câte 13 cărți și la fiecare rundă va pasa jucătorului din stânga cărți noi. Jocul se termină când cineva acumulează 100 de puncte și cel cu punctajul cel mai mic va câștiga.

4. Solitaire

Un al joc de cărți care în anii '90 era destul de popular este Solitaire pentru că și acesta era instalat automat o dată cu Windows-ul. Pe vremea aceea oamenii nu aveau device-urile performante de acum și de aceea petreceau destul timp cu aceste jocuri pre-instalate.
La acest joc trebuie să construiești diverse suite în ordine descrescătoare, în patru grămezi. Este nevoie de toate cele 52 de cărți și să știi că popularitatea acestui joc în Statele Unite ale Americii este destul de mare. Klondike se numește cea mai jucată variantă a lui.

5. Război

Pentru unii aceștia este jocul copilăriei pentru că foarte multă lume l-a jucat în compania fraților sau a prietenilor. El este popular în România așadar, dar și în Asia, iar pentru a începe distracția vei avea nevoie de un pachet de 52 de cărți care vor fi împărțite în mod egal celor doi jucători.
Toate cărțile se țin cu fața în jos și la fiecare rundă este dezvăluită prima carte din pachet. Cel care are cartea mai mare câștigă, va lua cărțile și le va pune sub propriul pachet. Este declarat câștigător cel care a reușit să îi ia adversarului său toate cărțile.
Am început cu pokerul pentru că este cel mai popular joc de cărți din România. În topul preferințelor jucătorilor de la noi sunt însă și whist-ul și rentz-ul. Totodată, ai putea încerca și Cribbage, un joc inventat în secolul al XVII-lea sau Remi 500, care folosește principiile de la clasicul Remi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii