Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Timp de așteptare de 7 ore la intrarea în Turcia! S-au format coloane de mașini (GALERIE FOTO)

ro

27 Nov, 2021 17:08 3388 Marime text
  • Timpul estimat de aşteptare este de  7 ore.
Răbdarea celor care se află în acestă seară de sâmbătă, 27 noiemebrie, la punctul de trecere a frontierei Malko Tarnovo (Bulgaria) - Dereköy (Turcia), este pusă la încercare. 

S -au format cozi semnificative de autovehicule la punctul de trecere a frontierei Malko Tarnovo (Bulgaria) - Dereköy (Turcia).

Timpul estimat de aşteptare este de  7 ore.

Amintim că, în contextul luptei împotriva pandemiei de COVID-19 şi ca urmare a deciziei Uniunii Europene, care a intrat în vigoare în luna august 2021, certificatele digitale COVID emise de statele membre UE şi cele emise de Turcia sunt echivalate.

Astfel, certificatele digitale COVID-19 emise atât de Turcia, cât şi de statele membre UE, obţinute ca urmare a vaccinării complete cu unul dintre serurile acceptate de Agenţia Europeană a Medicamentului (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, CureVac sau Johnson&Johnson), deţinerea unui rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maxim 72 de ore anterior călătoriei, sau prezentarea dovezii vindecării de COVID-19 în ultimele 6 luni sunt reciproc recunoscute, a transmis un comunicat al MAE la data de  16 noiembrie 2021

La intrarea în Turcia din România (începând cu luna iulie 2021 - a treia etapă a procesului de normalizare treptată), se mențin următoarele măsuri:

Sunt exceptate de la măsura carantinei persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Turcia.

Sunt exceptate de la măsura carantinei și de prezentarea testului PCR negativ:

Persoanele care prezintă dovada vaccinării cu două doze de vaccin (listat de OMS sau Turcia pentru utilizare de urgență)/ 1 doză pentru Johnson&Johnson și pentru care au trecut 14 zile de la doza de rapel.

Persoanele care pot face dovada faptului că au fost infectate cu SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni, cu condiția ca intrarea în Turcia să aibă loc începând cu a 28-a zi de la rezultatul primului test PCR pozitiv. Dovada infectării cu virusul SARS-CoV-2 poate fi: un rezultat pozitiv al unui test PCR, o adeverință emisă de instituții medicale de stat sau private certificate, semnate și ștampilate, emise în limba engleză.

Persoanele care prezintă rezultatul unui test negativ rapid antigen, efectuat cu maxim 48 ore înainte de intrarea în Turcia, emis în limba engleză de o unitate medicală certificată. Testele antigen efectuate la domiciliu/reședință și care nu sunt însoțite de certificare medicală NU sunt acceptate.

Copiii minori cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptați de la prezentarea unui test PCR/antigen sau a unui certificat de vaccinare. Minorii cu vârste între 12 și 18 ani care prezintă dovada vaccinării (minim 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare) NU trebuie să prezinte rezultatul unui test negativ COVID-19.

Persoanele care intră în Turcia, prin toate punctele de trecere a frontierei, pot fi supuse în mod aleatoriu unei testări PCR, efectuate de reprezentanți ai Ministerului Sănătății din Republica Turcia, fiindu-le permisă deplasarea către punctul de destinație. În situația în care rezultatul testului va fi pozitiv, se va acorda tratamentul necesar și impune măsura carantinei pentru 14 zile, atât persoanei infectate, cât si contactilor directi. Măsura carantinei va fi ridicată dacă rezultatul testului PCR efectuat la finalul celei de-a 10 zile este negativ. Pentru persoanele infectate cu varianta DELTA a virusului, măsura carantinei va fi ridicată dacă rezultatul testului PCR efectuat la finalul celei de-a 14-a zile este negativ.

Atenție! În situația în care turiștii se infectează/sunt depistați pozitiv cu infecția cu virusul SARS-CoV-2 pe teritoriul Turciei, reprezentanții hotelieri își rezervă dreptul de a solicita contravaloarea costurilor generate de măsura de carantină. 

Autoritățile turce informează că persoanele care nu pot prezenta rezultatul unui test PCR negativ sau antigen, dovada vaccinării sau dovada medicală a infectării anterioare cu virusul SARS-CoV-2 vor fi testate la punctele de frontieră, ulterior fiind permisă deplasarea către destinație, iar în situația în care testul este pozitiv vor fi plasate în izolare la destinația declarată.

Atenție! Deși s-a comunicat faptul că turiștii vor fi testați la punctele de frontieră, există posibilitatea ca unele dintre acestea să nu dețină infrastructura necesară testării, motiv pentru care se recomandă turiștilor să aibă la intrarea în Turcia fie rezultatul unui test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Turcia, fie rezultatul unui test antigen negativ efectuat cu maxim 48 ore înainte de intrarea în Turcia, fie dovada schemei complete de vaccinare de la care au trecut 14 zile de la doza de rapel sau dovada medicală a faptului că au fost infectate cu COVID-19 în ultimele 6 luni, cu condiția ca intrarea în Turcia să aibă loc începând cu a 28-a zi de la rezultatul primului test PCR pozitiv.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii