Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:13 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teste suplimentare de mediu de la 1 septembrie! Sunt vizate toate vehiculele noi din UE

ro

01 Sep, 2017 14:18 1040 Marime text
Comisia Europeană a anunţat că noile modele de autovehicule vor trebui să treacă o serie suplimentară de teste privind emisiile generate în condiţii reale de trafic înainte să poată circula pe drumurile europene. Testele vor intra în vigoare de la 1 septembrie 2017.

Potrivit RomâniaTV, verificările emisiilor generate în condiţii reale de trafic (real driving emissions - RDE), alături de testele de laborator, ce au fost armonizate la nivel mondial, vor asigura rezultate mai fiabile şi vor contribui la redobândirea încrederii în performanţa autovehiculelor.

Emisiile de NOx şi de particulevor fi măsurate mai fiabil în condiţii reale de conducere (testul RDE). Acest test va completa o procedură nouă, mai realistă de laborator (testul WLTP) pentru toate emisiile, inclusiv de CO2 şi legată de consumul de combustibil, precum şi de NOx şi de alţi poluanţi atmosferici.
 
Ambele tipuri de teste devin obligatorii începând din septembrie 2017 pentru toate modelele noi de autovehicule şi vor fi introduse treptat pentru toate autovehiculele noi în perioada 2018-2019.

Procedura RDE va completa actualul test de laborator, care a fost, de asemenea, îmbunătăţit pentru a reflecta mai bine condiţiile reale de conducere. Pe lângă cele două teste de mediu obligatorii, Comisia urmăreşte revizuirea integrală a sistemului de omologare de tip, un proiect de regulament redactat în replică la la scandalul emisiilor poluante declanşat de Volkswagen în 2015 fiind deja agreat de Consiliul UE.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii