Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Termen în dosarul în care Mazăre a chemat în instanţă CNCD-ul pentru că i-a impus modificarea campaniei Mamaia Style

ro

10 Feb, 2015 00:00 1941 Marime text
Judecătoarea Roxana Bacu, preşedintele completului de judecată C19 Fond din Curtea de Apel Constanţa, a amânat, pentru data de 9 martie, dosarul în care Consiliul Local Constanţa şi Primarul municipiului Constanţa au chemat la judecată Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Motivul? În prezenta cauză va fi citată Coaliţia pentru Egalitate de Gen. Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Roxana Bacu are în atenţie şi procesul intentat Agenţiei Naţionale de Integritate de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, dosar pe care l-a suspendat aproape de jumătatea lunii noiembrie 2014.

Amintim că Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, a atacat în instanţă decizia prin care CNCD decidea că atât campania de promovare a staţiunii Mamaia, cât şi declaraţiile edilului-şef au conţinut sexist. Sancţiunea CNCD presupunea doar un avertisment, dar, chiar şi aşa, Consiliul solicita modificarea campaniei Mamaia Style. CNCD a fost sesizat, în acest caz, în vara anului trecut, prin intermediul unei petiţii, de Coaliţia pentru Egalitate de Şanse, care considera că această campanie, „prin natura materialelor pe care le introduce în spaţiul public şi prin afirmaţiile publice ale promotorilor acesteia, lezează dreptul la demnitatea personală a femeilor (articolul 15 din OG 137/2000 republicată) şi periclitează în mod explicit dreptul la securitatea persoanei (articolul 1, alin 2, lit b din OUG 137/2000), promovând mesaje cu conţinut explicit misogin, ce încurajează şi promovează hărţuirea şi violenţa sexuală asupra femeilor drept atracţie turistică“.

Coaliţia amintea, în petiţia menţionată, declaraţia pe care Mazăre a făcut-o pe data de 21 mai 2014, la finalul unei şedinţe a Consiliului Local Municipal Constanţa: „Avem mai multe ce putem regăsi în Mamaia: safari, valuri (...). Domnişoarele trebuie vânate, sunt nişte gazele care trebuie vânate. Avem «Bird watching», pot veni spre zona Vadu oameni mai în etate să se uite cu binoclul după păsăretul de acolo sau mai tineri, să se uite şi ei după păsările de pe plajă“, afirma, amuzat, şeful municipalităţii constănţene. Fapt pentru care coaliţia solicita CNCD-ului „să investigheze, să constate şi să sancţioneze ca faptă de discriminare recent lansata campanie de promovare a turismului în staţiunea Mamaia, Mamaia Style“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii