Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Temperaturi de cuptor în Tulcea! Ce recomandă autoritățile

ro

27 Jul, 2022 13:38 794 Marime text
Caniculă
  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea vine în întâmpinarea tulcenilor cu câteva recomandări pentru prevenirea incendiilor dar și pentru protejarea persoanelor ce prezintă un risc crescut în fața valului de căldură.

Este anunțată canicula în Tulcea! Autoritățile vin în ajutorul cetățenilor cu câteva recomandări în contextul temeperaturilor de cuptor.

Codul galben de temperaturi ridicate, a fost prelungit de meteorologi. Astfel, acesta a fost este valabil în partea de vest și nord a județului Tulcea până pe data de 29 iulie.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități iar temperaturile se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

În ultimele 24 de ore au avut loc 6 incendii dintre care 5 de vegetație uscată, suprafața cuprinsă de flăcări fiind de aproximativ 3 ha. de hectare și un incendiu la autocamion. Prin intervenția promptă a pompierilor militari, pagubele incendiilor au fost limitate doar la vegetația uscată iar obiectivele ori locuințele cetățenilor nu au fost afectate.

Cauzele probabile ale acestor incendii sunt focul deschis în spații deschise și fumatul în locuri nepermise. Totodată, datorită temperaturii ridicate cu care ne confruntăm în această perioadă, riscul de izbucnire a incendiilor a crescut alarmant.

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea vine în întâmpinarea tulcenilor cu câteva recomandări pentru prevenirea incendiilor dar și pentru protejarea persoanelor ce prezintă un risc crescut în fața valului de căldură.

Pentru prevenirea incendiilor de vegetație uscată dar și pentru evitarea unor tragedii prin care se pot înregistra pagube materiale însemnate ori chiar pierderi de vieți omenești, respectați următoarele recomandări:
  • nu aruncați pe fereastra autoturismelor mucurile de țigară, bețe de chibrit aprinse;
  • dacă preparați hrana în aer liber, asigurați-vă că luați toate măsurile de prevenire a incendiilor (curățați locul de vegetația uscată, protejați jarul cu pietre, țineți aproape un bidon cu apă, după ce ați terminat de preparat hrana asigurați-vă că ați stins bine focul), executați această activitate în locuri speciale amenajate;
  • nu lăsați copii nesupravegheați în apropierea surselor de foc;
  • arderea vegetației uscate și a gunoaielor din curți este interzisă! 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii