Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Temestate dirijează traficul gratis

ro

07 Feb, 2011 01:22 3182 Marime text
cap_2.jpgSocietatea Temestate SRL, cea care dezvoltă complexul Comercial Cora de pe strada Cumpenei, s-a oferit să execute şi lucrările pentru fluidizarea traficului în acea zonă.

În şedinţa de Consiliu Local de pe 10 februarie se va supune votului proiectul privind încheierea unui acord de parteneriat între SCIL Confort Urban şi SC Temestate SRL.

Cora_constructie_Cora_07.jpgÎn proiectul HCLM se arată că beneficiarii direcţi ai lucrărilor sunt locuitorii municipiului Constanţa, care se vor bucura „de numeroasele facilităţi datorate intervenţiilor preconizate a fi executate, respectiv fluidizarea traficului, îmbunătăţirea calităţii şi modernizarea zonelor asupra cărora se vor executa lucrările". Cei de la Temestate vor reconfigura intersecţia prin introducerea sensului giratoriu care va descărca bulevardul I.C. Brătianu, strada Dezrobirii şi strada Cumpenei, vor amenaja un sens giratoriu pentru rezolvarea acceselor la parcajele subterane şi supraterane ale complexului comercial, acces la strada Cumpenei şi la strada Justiţiei. Pe strada Justiţiei, tronsonul de drum cuprins între intersecţia cu aleea Justiţiei şi strada Cumpenei, se va institui sens unic de circulaţie dinspre aleea Justiţiei către strada Cumpenei. Se vor efectua lucrări de sistematizare ale rampei podului, în vederea asigurării fluenţei şi siguranţei traficului auto în zona giratoriului la intersecţia strada Cumpenei cu bulevardul I.C. Brătianu. Terenul de pe strada Cumpenei a fost cumpărat de SC Temestate SRL de la SC Shell Gas România SA prin contractul de vânzare-cumpărare 729 din 2 aprilie 2007. La acea vreme, Temestate, reprezentată de Henri Dominique Martin, a plătit către Shell Gas România, reprezentată de George Pavel, suma de 10.641.372 euro fără TVA. Din această sumă, la semnarea contractului, cumpărătorul a dat 9.577.235 de euro, iar la predare încă 1.064.137 euro. Vânzătorul dobândise dreptul de proprietate asupra terenului ca urmare a unui aport la capitalul social al companiei SC Peco Constanţa SA. Construcţia centrului comercial Cora reprezintă o investiţie de 100 de milioane de euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii