Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tehnică nouă pentru salvatorii tulceni! (GALERIE FOTO)

ro

16 Feb, 2023 14:19 1002 Marime text

Anul 2023 a început cu tehnică nouă pentru pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea!

Dacă în luna iunie a anului trecut, pompierii tulceni au primit în dotare o autospecială de 10 mii de litri, iată că de la începutul acestui an Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea a făcut recepția a altor două autospeciale. Una de capacitate medie, 4 mii de litri și una de capacitate mărită, de 10 mii de litri. 

Cele 3 autospeciale vin în completarea parcului auto din cadrul Detașamentul de de Pompieri Tulcea și întregesc tehnica de intervenție a salvatorilor., transmite ISU Delta Tulcea. 

Cele două autospeciale de capacitate mărită sunt destinate pentru a fi folosite cu precădere la intervențiile unde se consumă o cantitate mare de apă și pot fi alimentate atât din surse fără presiune (iazuri, lacuri, râuri), cât și din rețele publice de apă. 

Pot transporta până la 6 salvatori fiecare și datorită gărzii la sol ridicată pot interveni în zone greu accesibile. De asemenea dispun și de tunuri de apă care pot fi comandate precis, prin comandată la distanță cu ajutorul telecomenzilor, iar în cazul unor incendii provocate de materialele inflamabile lichide, există în cadrul autospecialei un rezerva de 400 de litri de material spumant. Noutatea în materie de dotări, este aceea că aceste autospeciale au prevăzute instalații speciale pentru igiena pompierilor și a echipamentelor ce le poartă. 

Potrivit ISU Delta Tulcea, autospeciala de capacitate medie, este una ce dispune de un rezervor principal de 4 mii de litri de apă și unul de 200 de litri de material spumant. Este destinată pentru a fi folosită în principal în mediile urbane, unde aglomerația de pe șosele este un real impediment pentru o intervenție rapidă și sigură. 

Datorită gărzii mărite față de sol și tracțiunea 4x4, autospeciala poate interveni și la incendiile de pădure și a vegetației uscate ce se manifestă în zone greu accesibile cu teren denivelat.

Este o autospecială versatilă ce poate interveni în multiple situații de urgență și asta datorită echipării de care dispune. Are un modul de descarcerare a persoanelor din autoturisme dar și de salvare din medii ostile vieții, de asemenea are și dotări medicale pentru acordarea de asistență medicală de urgență și defibrilator., mai punctează sursa citată. 

Aceste autospeciale au fost achiziționate de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență prin cadrul Proiectului VIZIUNE 2000. În total IGSU ar urma să-i fie furnizate peste 470 de autospeciale de stingere a incendiilor, în valoare totală de aproximativ 159 milioane Euro.

foto: ISU Delta Tulcea 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii