Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tanczos Barna Este nevoie să acţionăm urgent, la nivel global, pentru protejarea planetei

ro

05 Jun, 2022 16:13 1032 Marime text
 Ministrul Mediului, foto: Facebook/ Barna Tanczos

Tema din anul 2022 a Zilei mondiale a mediului, „Un singur Pământ", subliniază nevoia unui mod de viaţă sustenabil în armonie cu natura şi ne transmite că este nevoie să acţionăm urgent, la nivel global, pentru protejarea planetei, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a ministrului Mediului, Tanczos Barna.
 

„Tema din acest an a Zilei Mondiale a Mediului, "Un singur Pământ", subliniază nevoia unui mod de viaţă sustenabil în armonie cu natura şi ne transmite că este nevoie să acţionăm urgent, la nivel global pentru protejarea planetei.

Îmi doresc ca omenirea să înţeleagă că este inadmisibil ca în timp ce investiţiile uriaşe în tehnică militară sunt în continuare o prioritate, finanţările pentru dezvoltarea tehnologiilor ecologice stagnează sau sunt chiar inexistente în multe ţări şi continente", a scris acesta pe Facebook. 


Tanczos Barna a reamintit că în Ucraina are loc o poluare inimaginabilă a mediului, mor sute de delfini în Marea Neagră, ard combinate chimice şi nu trece săptămâna fără veşti îngrijorătoare privind centralele nucleare.
 

„Dacă nu este pace, nu doar oamenii, ci şi natura suferă. În Ucraina are loc o poluare inimaginabilă a mediului, mor sute de delfini în Marea Neagră, ard combinate chimice şi nu trece săptămâna fără veşti îngrijorătoare privind centralele nucleare.

Trebuie să manifestăm mai multă bunătate faţă de semenii noştri dar şi faţă de mediul înconjurător", a mai precizat ministrul Mediului. 


În fiecare an, pe data de 5 iunie, este marcată Ziua Mondială a Mediului, zi care are la bază o temă recomandată de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii