Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sucursala Regională CF Constanţa Lucrări în stația Palas B. Valoarea contractului

ro

14 Jun, 2023 09:36 876 Marime text
A fost publicat pe platforma SEAP, anunțul privind achiziția serviciilor de „Reparaţii curente la instalaţiile IFTE pe raza Secţiei IFTE1 Constanţa – instalaţii CDS în stația Palas B“
 
Descrierea achiziţiei
 
Lucrările care fac obiectul achiziției sunt „Reparaţii curente la instalaţiile IFTE pe raza Secţiei IFTE1 Constanţa – instalaţii CDS în stația Palas B“, conform specificațiilor Caietului de sarcini.
 
În conformitate cu „Instrucţiunile pentru întreţinerea tehnică şi repararea instalaţiilor liniilor de contact ale căii ferate electrificate nr. 353“ din 1986, lucrările de reparare a instalaţiilor de comandă la distanţă a separatoarelor sunt necesare a se efectua periodic, fiind impuse de necesitatea reparării elementelor liniei de contact care nu pot fi readuse în condiţiile instrucţionale prin lucrări de întreţinere tehnică.
 
Instalația CDS din Stația Palas - grupa B a fost dată în exploatare în anul 1975, până în prezent neefectuându-se lucrări de reabilitare sau modernizare. În zona PC2 schema de secționare este asigurată prin CDS cu separatoarele 5X , 7X și 9X , separatorul 9X –fiind manevrabil doar manual.
 
Necesitatea și oportunitatea lucrărilor este determinată de starea tehnică actuală a instalațiilor CDS:
  • separatorul 9 X se poate acționa doar manual din cauza cablului de comandă întrerupt și lipsei dispozitivului de acționare;
  • panoul de comandă CDS, din biroul IDM, este parțial nefuncțional, fiind îmbătrânit moral și fizic. 
Obiectivul principal al lucrărilor de reparații la instalația CDS, este de a repune în funcțiune separatorul 9X, prin comandă electrică la distanță.
 
Se vor executa lucrări de demontare parțială a pieselor și subansamblurilor componente ale instalațiilor cu uzuri frecvente, înlăturarea jocurilor care depăşesc limitele admise, repararea, recondiţionarea sau înlocuirea echipamentelor cu uzură peste limită, verificarea funcţionării subansamblurilor, vopsirea instalaţiei etc., conform specificațiilor Caietului de sarcini.,transmite 
Sucursala Regională CF Constanța.
 
Scopul lucrării este de a readuce instalatiile CDS din stația Palas gr.B-PC2 la condițiile minime tehnice și asigurarea comenzii de la IDM pentru separatorul 9X.
 
Durata contractului

Curge de la data semnării acestuia de ambele părţi, până la data recepţiei finale, după expirarea perioadei de garanţie a lucrărilor.
 
Durata de execuţie

Potrivit sursei citate, 30 zile de la data începerii lucrărilor, care reprezintă data încheierii Procesului -Verbal de predare a amplasamentului lucrării către executant.
 
Valoarea contractului

Valoarea estimată a contractului este 69.976,53 lei fără TVA, respectiv 83.272,07 lei cu TVA, conform notei de estimare a valorii contractului nr.5/3/1822/09.05.2023.

Sursa de finanţare:

Bugetul de stat 2023, conform Programului cu finanţare de la Bugetul de Stat în anul 2023 – titlul bugetar ”Reparaţii curente la infrastructura feroviară publică” nr. 3/3/91/22.02.2023 – Anexa 2 (Credite bugetare).
 
Lucrările sunt cuprinse în PAAS 2023 SRCF Constanța – Unitate Operațională – poziţia 2.C.3.


foto: CFR 

Citește și: Hai în vacanță! Tren direct către Istanbul/Halkali, Varna și Sofia. Program de circulație și tarife
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii