Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SUA şi aliaţii NATO, acord pentru retragerea militarilor din Afganistan. Comunicatul Ministerului Afacerilor Externe

ro

01 Mar, 2020 05:44 1434 Marime text
Statele Unite şi aliaţii săi din NATO au ajuns la acord în vederea retragerii trupelor din Afganistan în următoarele 14 luni, cu condiţia ca militanţii talibani să respecte înţelegerea semnată sâmbătă, transmit Reuters și BBC News. România salută decizia retragerii trupelor din Afganistan şi "va continua să susțină demersurile de asigurare a păcii și securității", a anunţat Ministerul de Externe.  

România salută semnarea, la 29 februarie 2020, a acordului dintre SUA și talibani pentru normalizarea situației din Afganistan, precum și a declarației comune pentru pace dintre SUA și guvernul afgan, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Aceste documente importante vin în continuarea înțelegerii, convenită de SUA si talibani la 14 februarie 2020, privind reducerea semnificativă a violențelor în Afganistan și implementată pentru o perioadă de șapte zile, în perioada 22-28 februarie 2020.

România își exprimă încrederea că implementarea deplină a acordurilor va crea condițiile pentru instaurarea unui climat de stabilitate în Republica Islamică Afganistan.

Romania speră că acestea vor contribui la întărirea încrederii între toate părțile implicate în conflict și la consolidarea premiselor favorabile pentru următoarele etape ale procesului de negociere, în special lansarea negocierilor intra-afgane în sensul obținerii unei soluții consensuale.

România va continua să susțină demersurile de asigurare a păcii și securității în Afganistan, în coordonare deplină cu aliații săi, în cadrul NATO.
 
Zeci de militari români au murit sau au fost răniţi în războiul din Afganistan

Zeci de militari români au murit sau au fost răniți în Afganistan, unde România avea, în septembrie anul trecut, 762 de militari români.

România a dislocat, în iulie 2002, în Afganistan, primul batalion de infanterie format din 405 militari provenind din Batalionul 26 infanterie „Neagoe Basarab”, sub comanda Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii