Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:08 31 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Stop apelurilor false la 112!” Autoritățile avertizează cu privire la apelarea la numărul unic de urgență

ro

20 Feb, 2020 20:13 668 Marime text
Autorități avertizează cu privire la apelurile false ce pun în alerta salvatorii.
 
8 secunde a durat apelul la 112 prin care un bărbat amenința că a pus o bombă la un mall din București. 5 instituții au intrat în alertă.
100 de specialiști s-au mobilizat la fața locului. 2 ore a durat intervenția echipajelor. Peste 1000 de persoane au fost evacuate din mall -  sunt cifrele îngrijorătoare date de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).
         
„Apelul la 112 a fost făcut la ora 12:17:59 de pe o cartelă prepay. Sub umbrela anonimatului au fost alertate inutil echipajele de intervenție, activitatea și traficul în zonă au fost perturbate. Cei evacuați au trăit momente de panică, iar acum Poliția face cercetări pentru a stabili cine se face vinovat.
         
Apelarea numărului unic de urgență 112 în situaţii care nu reprezintă un pericol pentru viaţă, proprietate sau mediu, produce întârzieri în preluarea apelurilor care anunță urgențe reale. Apelarea falsă poate irosi clipe din viaţa altei persoane care sună după ajutor, poate împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la un om aflat în pericol și, uneori, acel om poate fi cineva drag ție!”, precizează STS.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii